Ventilatielat ja/nee

AnneTDA

  • #1
Hoi,

ik wil de schuine wand op de slaapkamer beter isoleren. Het deel is in 1980 gebouwd. Onder de dakpannen zit een plastic folie (geen idee hoe heel dat nog is over het hele dak). Eronder 3 cm glaswol op spaanplaat-achtig materiaal. Aan de binnenzijde zijn naden afgedicht met purschuim.

Kan ik aan de binnenkant pirplaten direct tegen het spaanplaatmateriaal plakken? Of moeten er ventilatielatten tegenaan geschroefd en pir daar weer op geschroefd? Of betwr glaswol ertegenaan zetten?

Omdat pir minder cm is voor zelfde rd-waarde, heeft dat mijn voorkeur, maar met extra latten erachter, is de cm winst ook alweer minder natuurlijk :)

Het betreft trouwens een aanbouwdeel. Het oudere deel (1970) heeft niets aan isolatie aan de buitenzijde. Daar heb ik dus wel ventilatielatten op het dakbeschot geschroefd voor de pir platen erop kwamen.

bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Is het een wand of een dak?
 

AnneTDA

  • #3
Van binnen noem ik het de schuine wand, maar het is idd het dak.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Latten zijn niet nodig. (en inderdaad zonde van de ruimte)
Wel uitzoeken wat die folie aan de buitenkant precies is. Voor de ventilatielatten is het niet van belang, maar als het dampdichte folie is, dan maakt dat het iets lastiger. (meestal is de folie dampopen en geen probleem hoor, maar wel zeker weten)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu