Vensterbank renoveren direct isoleren?

edvdburg

  • #1
Goedemorgen,
Ik ben bezig met het opknappen van de slaapkamer van mijn dochter. Een van de dingen die ik wil doen is het opknappen van de vensterbank. Hier zitten nu nog oude tegeltjes (huis is van rond 1960). 1 tegel licht los en dan kijk je zo de spouwmuur in. Deze is nog niet geïsoleerd, echter dit wil ik wel op korte termijn laten doen. Hoe e.d. moet ik me nog in verdiepen.

Ik wil eigenlijk zo'n renovatievensterbank op de tegeltjes leggen. Dat is in een andere kamer prima gegaan. Wat ik me af vraag, is het slim om toch alvast iets aan isolatie of betere scheiding aan te brengen? Nu voel je tussen de tegeltjes de muur en het kozijn tocht. Straks kit ik dit natuurlijk netjes af, dus dan is het ongetwijfeld een stuk beter, maar is dit voldoende? En als ik dan later isolatie in de spouwmuur laat aanbrengen sluit dit dan netjes aan op de vensterbank? of krijg je daar juist een soort plek waar ze moeilijk bij komen?

alvast bedankt voor jullie tips!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats eens een foto.

Als je de spouw vol laat stoppen, hoef je nu niet te isoleren. Kierdicht maken is wel nodig.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Tegeltjes weghalen heeft een voordeel:

Je kunt nu wel de spouwbreedte controleren, net als de status van de spouwmuurankers en de aanwezigheid van speciebaarden.

Ook zijn tegeltjes die de spouw overbruggen toch een soort van onnodige koudebrug.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu