Vast raam aanpassen naar kiepraam

Sammiejj91

  • #1
Graag zouden wij het linkse raam willen aanpassen. De afzuiging in de badkamer is onvoldoende en we vinden het toch prettig om in die ruinte een raam open te kunnen doen. Graag willen wij weten wat daar voor kostenplaatje aan hangt als je dit laat doen.

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Daar kom je achter, door een timmerbedrijf of aannemer een offerte te laten maken.

Vanaf deze foto is daar helemaal niets van te zeggen, bovendien geven we hier sowieso geen prijzen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het kan prettig zijn om een raam open te zetten. Eigenlijk zou je dat alleen moeten doen als het buiten warmer is dan binnen. Meestal is het anders om dus wordt alles in de badkamer, muren kastjes enz. kouder met gevolg zodra je gaat douchen op alle niet poreuze oppervlakken condens zal ontstaan.
Of je moet voortijdig de verwarming aanzetten zodat alles behaaglijk warm is.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik zou als eerste kijken naar de huidige mechanische ventilatie. Wellicht kan deze een upgrade gebruiken, door bij voorbeeld een iets grotere uitvoering (tot 450 m3) te monteren en de ventielen goed in te regelen. Een nieuwe ventilatiebox is zuiniger met het gebruik van energie. Zorg dat er voldoende verse lucht via een rooster of spleet bij de badkamerdeur kan binnenkomen.

Een badkamerraam openzetten om ventileren is zoals hierboven aangegeven niet het beste idee. Doordat het raam openstaat koelen de muren en het plafond af waardoor er extra veel condens ontstaat, welke lastiger verdwijnt.


NB: volgens mij zie ik bij het huidige raam een buitenbeglazing (glaslatten aan de buitenkant). Dat maakt het lastig om hier een (draai)valraam van te maken. Ernaast zit een tuimelvenster welke al lang niet meer worden gemaakt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu