Vaatwasserdeur afwerking - spaanplaat?

Thompsongast

  • #1
Beste mensen van het forum,

Sinds dag 1 klemde de vaatwasser opzetdeur van m'n nieuwe keuken, de monteur had de kastjes een enkele millimeter te dicht op elkaar gemonteerd waardoor bij de draaiing de deur tussen de naastgelegen kastjes klemt. Door de werking is de deur beschadigd maar ook de vaatwasser losgelaten in de kast zelf (deur moest hard dichtgedrukt worden om te sluiten). Dat laatste heb ik ondertussen zelf gefixed. Met de functionele deur van het machinerie is gelukkig niets mis. Gezien een nieuwe deur ook niet gaat passen heb ik aan beide zijdes 2mm afgezaagd zodat deze niet meer klemt. Nu twijfel ik nog over de afwerking om deze weer vochtbestendig te krijgen. Ik gok dat het spaanplaat is, wat ik momenteel niet terug kan plaatsen. Gezien deze kopse kanten ietwat zichtbaar zijn, vooral bij het openen, gaat de voorkeur uit naar netjes schilderen.

Zou twee lagen grondverf en een enkele of dubbele afwerklaag binnen of buitenlak voldoende zijn? Kan het beter met bijvoorbeeld jachtlak?
Zijn er eventueel andere opties om dit aan te pakken?
Ik las bijvoorbeeld eerder over kunststof strips, is denk ik niet het mooiste maar zou dit met siliconenkit waterdicht genoeg te monteren zijn?
Ik zie uit naar jullie reacties, andere ideeën en voorstellen zijn uiteraard ook welkom!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met kantband, de kanten eerst even een beetje glad schuren, dan goed stofvrij maken en met een warm strijkijzer het voorgelijmde band vastplakken.
Hierna met een scherp mes het overschot aan de zijkanten afsnijden.
Maak eerst een proefstukje op een afvalstukje om het een beetje in de vingers te krijgen, vooral met de temperatuur van het strijkijzer.
 

Thompsongast

  • #3
Beste Jan,

Bedankt voor uw reactie. Is er daarin nog verschil tussen kantband en strijkband of doet het hetzelfde?

Alvast bedankt!
(urls doen het niet helemaal zoals ik verwacht, zal morgen op de pc even uitzoeken hoe ik dat beter kan doen)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U moet strijkband hebben, dat is voorzien van lijm die warm gemaakt wordt met een strijkijzer.
 

Thompsongast

  • #5
Okay, dat is goed om te weten, harstikke bedankt! Ik ga er mee aan de slag en zal een fotootje posten van het eindresultaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu