Vaatwasser Whirlpool ADG 937/1S start niet

Raptor_forever

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag over een vaatwasser van Whirlpool, het betreft de ADG 937/1S met servicenummer 854293701330.

4 maanden geleden had ik een lekkage met deze machine waardoor hij alleen nog maar piepte en niet meer wilde starten. De oorzaak was snel gevonden want de voltterschakelaar zorgde ervoor dat het probleem niet verergerde. Ik heb toen de lekkage verholpen (de ring op de pomp linksvoor zat niet op z'n plek op de een of ander manier). Zoals gezegd werkte alles weer tot vorige week.

De vaatwasser piept nu niet en geeft ook geen foutcodes. Hij start gewoonweg niet. Alle spanning lijkt aanwezig op de printplaat van de controller. Ook reageert de vaatwasser normaal op de bediening. Na het resetten geeft de vaatwasser soms een knippersignaal (0.5 seconde aan/uit, zonder piep) dat eenvoudig te verhelpen is door de startknop enkele seconden in te houden. De vaatwasser heeft het een keer gedaan toen de contoller niet in het chassis hing maar op een handdoek op de grond lag. De vaatwasser pompte als eerste het water weg wat achtergebeleven was in de vaatwasser. Toen ik het spoelprogramma startte nam de vaatwasser wel water. Ik heb toen de vaatwasser gereset en uitgezet, controller in het chassis gehangen en weer aangezet. Noppes. Het opnieuw eruit halen en op de grond leggen van de controller werkt nu ook niet meer. Het lijkt mij een draadbreuk van de deursensor in de klep van de machine. Maar hoe meet ik dat zonder de hele deur te demonteren?

Mijn vraag is dus eigenlijk: Heeft iemand dit probleem eerder gehad? En zo ja, hoe is dit dan opgelost? Heeft iemand toevallig een service manual van de Whirlpool ADG 937? Of weet iemand hoe ik het deurcontact eenvoudig kan doormeten?

Bij voorbaat dank voor alle hulp en reacties.

Mvg,
Raptor Forever
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de bodemplaat gecontroleert op water ?
 

Raptor_forever

  • #3
Jazeker, dit was de eerste keer het probleem. Ik denk zelf dat het de deurschakelaar is. Er lopen een heleboel draden vanuit de deur naar de controller. Ik zou al geholpen zijn met een technische beschrijving/schema van de vaatwasser. Dan kan ik in ieder geval dat uitsluiten.

Bedankt voor de reactie!
 

Witte Hond

  • #4
Op je printplaat onder zit een aansluiting DS, dit is je deurcontact.

Verwijder deze stekker en sluit hier een ohmmeter op aan (op de stekker).

Sluit nu de deur, en de ohmmeter zal 0 ohm aan moeten geven.

Open de deur en de ohmmeter zal oneindig aan moeten geven.

Doet deze dit dan is je deurschakelaar goed.
 

Raptor_forever

  • #5
Geweldig, bedankt voor het reageren! :D
Ik ga het zo gelijk proberen...
 

Raptor_forever

  • #6
Helaas! :(

Dit is het niet. Zijn er nog meer punten die ik kan nameten?
 

Witte Hond

  • #7
Als je de machine start, wat doet deze dan en hoe ver komt deze in z'n programma?

Dus je drukt op start, de machine gaat leegpompen, daarna water pakken, en dan? En doet hij dit wel?

Graag een duidelijke uitleg, hoe ver de machine komt.
 

Raptor_forever

  • #8
De machine doet niets. Hij start niet eens met het programma. Vandaar dat ik ook in eerste instantie aan de deurschakelaar dacht.

Dus: ik kan de machine aanzetten, programma selecteren en op start drukken. Vervolgens als je de deur dichtdoet moet de machine beginnen met water te pakken. Daar begint hij dus niet aan. Het enige wat rest is te resetten, wat gewoon lukt.

Vreemd genoeg had ik vorige week, toen ik er mee bezig was, eventjes "geluk". Ik had de printplaat inclusief huis even niet in het chassis hangen maar op de grond liggen. Toen ik de stekker in het stopcontact stopte ging de machine direct aan de slag (het programma was immers ingesteld). Ik dacht: het werkt weer dus in elkaar zetten maar. Ik heb toen de printplaat in het chassis gehangen en vervolgens de machine weer aangezet. Daarna heeft hij het niet meer gedaan behalve als ik een beetje rommelde aan de printplaat, wat mij op het idee van de deurschakelaar bracht. De machine had zich echter wel geheel gevuld met water en die heb ik er uit laten lopen en de machine gereset. Nu krijg ik het ding voor geen mogelijkheid meer aan de praat en "rommelen" aan de bedrading van de prinplaat helpt ook niet. Overigens, toen ik het water uit de machine had laten lopen en 'm aanzette, piepte de machine één keer. Daarna een programma starten had geen effect, ook resetten helpt niet.

Misschien is het een los of gecorrodeerd contactje ergens. Omdat ik zag dat er redelijk wat bedrading loopt van de printplaat naar de deur zou het ook een draadbreukje in een van de draden kunnen zijn.

Het uit elkaar halen van de deur lijkt me overigens geen handige actie aangezien bij de eerste schroef losschroeven de binnenplaat naar buiten werd gedrukt door het veersysteem van de deur. Maar daar is vast een handigheidje voor (net zoals het voorpaneel verwijderen voor de eerste keer).

Het zou makkelijk zijn als ik een schema of iets dergelijks had...

Ik hoop dat ik zo voldoende info heb gegeven voor het oplossen van de storing...
 

Witte Hond

  • #9
Ik mag je helaas geen schema's geven, dit is niet toegestaan. Het enige wat je zou kunnen controleren, is de print. Verwijder alle stekkers van de print, en controleer de print op eventuele losgebrande contacten.
 

Raptor_forever

  • #10
Da's jammer. Ik heb de printplaat wel al eens gecontroleerd op losse soldeercontacten. Ik zal hem nogmaals nalopen en dan inderdaad de stekkercontacten goed controleren.
 

Raptor_forever

  • #11
Sorry voor de late reactie. Ik had weinig tijd. Ik ga er vanavond nog eens naar kijken als de kids op bed liggen.
 

Raptor_forever

  • #12
Helaas, helaas. De print ziet er goed uit. Geen sporen van verbrande of losse contacten...
Heeft iemand nog tips? :cry:

Weet jij nog iets wat ik verder kan testen, Witte Hond?
 

Raptor_forever

  • #13
Jammer dat er niemand meer reageert... :cry:

Besloten maar een nieuwe te kopen.
Iedereen toch bedankt voor alle hulp.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
Soms lukt het niet om te beantwoorden, helaas.

Veel plezier met de nieuwe machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu