Vaatwasser Scholtes LV 12-753 laat geen water in

Dick7

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben een vaatwasser merk Scholtes, type LV 12-753, 37153170000, S/N 710270534.

Deze is aangesloten op een warmwateraansluiting (i.v.m. een zonneboiler). Wij zetten de vaatwasser altijd 's avonds na 23.00 uur aan. Ook gisteravond. Vanaf dat moment laat hij geen water in. Aan de waterslang zit een waterslot type eledro Klitz type 900.

Wij hebben de slang van de kraan gehaald. Nu is het gekke dat er geen water uit de kraan komt. Of je hem nu open of dicht draait (kan maar ongeveer één slag) er komt geen drup water uit.

Een kraan slaat toch niet ineens dicht terwijl er niemand aan heeft gezeten? We hebben de slang middels een tuinslang met een andere kraan verbonden, maar nog geen water inlaten.

Heeft er iemand een helder idee? :idea:

Met vriendelijke groet,

Dick
 

Pepjo

  • #2
Heb je nou twee problemen ?

Een kraan die het niet doet en een vaatwasser die geen water inneemt ?

Of heb ik dat verkeerd begrepen ?
 

Dick7

  • #3
Hallo Pepjo,

Dat ziet er wel naar uit. Maar ik begrijp er geen snars van. Hoe kan een kraan het ineens niet meer doen? Ineens dicht gaan zitten?

Groet, Dick
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat komt vaker voor, we hebben het op het forum diverse keren meegemaakt. Vooral de beluchte kranen hebben dat nog wel eens.

Beste en snelste oplossing: kraan vervangen. Toch weer door een belucht exemplaar.
Het zou best eens kunnen zijn dat de vaatwasser het dan weer doet.

Alhoewel het ook wel eens voorkomt dat zo'n waterslot verbrandt, omdat er geen water doorheen loopt. Maar met een beetje geluk zit er een beveiliging in je vaatwasser, die dat voorkomt.
 

Dick7

  • #5
De kraan is vervangen. Nu komt er weer water uit. Alleen de vaatwasser neemt nog steeds geen water in. Daarom de plint van de keuken weggenomen en de onderzijde geïnspecteerd. Op één hoek is de (bak onder de) vaatwasser volledig doorgeroest. :( Er is dus sprake van lekkage. De vaatwasser is 9 jaar oud. Veel kunststofdelen aan de binnenzijde zijn ook vergaan. We hebben besloten er geen verdere kosten en moeite aan te spenderen en een nieuwe te kopen.

Omdat wij een zonneboiler hebben, is de vaatwasser aangesloten op de warmwaterkraan. Ik zou het liefst een inbouwvaatwasser hebben die aangesloten kan worden op de warm- én koudwaterkraan en zelf bepaalt welk water hij inlaat. Bestaan die? :P

met vriendelijke groet,

Dick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu