Vaatwasser Ignis ADL303 stopt in programma + ledje knippert

Tigelaar

  • #1
Hallo allemaal,

Wie kan me helpen met het volgende probleem:

Mijn vaatwasser Ignis ADL 303 (serv.nr: 8545 303 01010) stopt na 65 minuten (van de 85 min) met wassen en start-ledje gaat dan knipperen.
Het voorspoel-programma ( 12 min) werkt wel goed.

Hij neemt water en verwarmt het water en begint te wassen,het zeepbakje wordt geopend.
Vervolgens pompt hij het water af (na +/- 20 min wassen) en neemt opnieuw water en ook dat wordt verwarmd. Hierna hoor ik de machine weer afpompen en dan begint het start-ledje te knipperen. Dit is 65 minuten van het 85 minuten programma.

Als ik de klep open is er veel stoom/condensvorming. (wat normaal aan het einde van het wasprogramma te zien is)
Hierdoor lijkt het mij dat de verwarming het wel doet... toch?.
Er staat geen water op de bodemplaat en zie in eerste instantie geen lekkage.

Heeft iemand tips voor mij? Kan het iets met het glansspoelmiddel zijn? Detecteert de machine dit? Dit zou qua tijd gezien denk ik best goed kunnen. Waar ik moet beginnen met zoeken.

Heb geen service documentatie van de vaatwaseer dus kom niet zo erg ver. Heb jaren in de service van bruingoed gewerkt maar witgoed heb ik me nooit echt in verdiept.

Alvast bedankt

Groeten Tigelaar
 

Co de Witgoedman

  • #2
Kan m.i. niet aan de naglans liggen, hoe signaleert alleen een leeg bakje, meer niet.
Zit er een ritme in het knipperen van het startlampje?
 

Tigelaar

  • #3
Hallo Co,

Het ledje knippert in een constant zelfde tempo, ik kreeg nog een idee aangereikt van een buurman. Bij hem bleef ook de vaatwasser "hangen" in het programma.

Het advies van een servicemonteur was: water aan de kook brengen, soda toevoegen, en de machine dit water op laten nemen.
Vervolgens de machine een paar uur laten staan, hiermee zouden evt. verstoppingen in het labyrint verholpen kunnen worden.

Ik dacht... wie niet waagt wie niet wint dus heb dit ook maar gedaan. En zowaar heeft de vaatwasser zijn programma al 1 keer goed gedraaid. Ik vermoed, dat bij mij ook het labyrint verstopt zat. Geen idee of dit een definitieve oplossing is of gewoon tijd rekken tot de volgende storing.

Mocht het weer voorkomen, kan ik het labyrint dan loshalen of met raggers grondig reinigen of kom ik er gewoon niet bij. Qua uren werk kan ik niet zo mee zitten,als het kostbaar wordt aan onderdelen weet ik niet of ik dit er nog wel aan ga besteden.

Machine is rond de 10 jaar oud.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu