Vaatwasser Bosch SGS4552: blijft water in staan

Wim van Leeuwen

  • #1
Mijn vaatwasser laat na beeindigen van het programma het vuile water onderin staan. De afgelopen dagen was het al een paar keer eerder gebeurd maar kon ik hem nog met toetscombi "sterk" en "eko" leeg krijgen. Dat lukt nu ook niet meer. Waar moet ik zoeken?
Groet, Wim van Leeuwen
 

Rusako

  • #2
De pomp stuk,of zit er wat in de pomp kan ook!probeer eens resetten dan moet hij eerst gaan afpompen zo niet zit er iets in de pomp of stuk! water er uit scheppen links onder in de kuip ziet U een schroefje of torks los draaien en u bent bij de pomp en kunt ziet of er wat in zit of de schoepjes nog heel zijn suc6 :lol:
 

Wim van Leeuwen

  • #3
Is 'resetten' hetzelfde als knop STERK en knop ECO tegelijk indrukken? Als ik dat doe hoor ik wel gebrom (zou het draaien van de pomp kunnen zijn...) maar het water blijft staan. Na leegscheppen heb ik het kapje links onderin de machine eraf gehaald en geprobeerd het schoepenwieltje van de pomp te bewegen. Dat gaat, het lijkt of er af en toe een 'magnetische' weerstand te voelen is. Ik voel ook geen rommel of stukjes glas oid. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de pomp ook draait als het moet... Wordt de pomp gestuurd met een relais en kan die niet kapot zijn? Kan het zijn dat de afvoerslang verstopt is, en zo ja, kun je die doorblazen of zo?
Groet, Wim van Leeuwen
 

Rusako

  • #4
Zou je kunnen proberen,slang uit de afvoer en in een emmer houden en afpompen.Zo niet kijk even onder in of er spanning op de pomp komt te staan als hij afpompt.Wat ook nog kan is,dat onder in de kuip het afsluit rubbertje (rondje) in de afvoer is geschoten! maar dat merk je wel bij het afpompen
 

Wim van Leeuwen

  • #5
Vanmiddag de afvoerslang doorgeblazen en hij doet het weer!! Kijken hoe lang die het volhoudt.
Bedankt voor het meedenken!

Groet, Wim van Leeuwen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu