Vaatwasser ATAG VA301 I aaleen nog maar pompen

Wash en go

  • #1
De vaatwasser blijft pompen, ook als al het water al weg is en in die fase blijft hij ook steken: alleen nog maar pompen.

Is dit nog te redden door een doehetzelver vóór de kerst?
 

Janavg

  • #2
Kijk eens of er water in de bodembak staat. Waarschijnlijk is dit het geval.
 

Wash en go

  • #3
:?: Ik hem hem inmiddels uitgebouwd en op zijn kant gelegd, omdat de pijl op de witte opvangbak een beweging naar beneden beloofde.

Helaas, ik krijg er geen beweging in, ook niet na verwijdering van 2 schroeven aan de zijkant. Ik hoor ook geen water klotsen en krijg geen lekkages.

Wat ik me toch al afvroeg was: stel er zit water in de opvangbak, hoe voorkom ik dan dat dit de volgende keer weer het geval is? Neem je door de opvangbak leeg te maken de oorzaak van het probleem weg?

Overigens doet hij nu helemaal niets meer. Het scherm laat 7 min. zien, maar er volgt alleen oorverdovende stilte...
 

Janavg

  • #4
De pijl staat waarschijnlijk bij een zwarte stelschroef, deze is om de vaatwasser aan de achterzijde horizontaal te zetten.

Haal de zijplaaten er eens af. Dan kun je het labyrint bekijken. Reset de machine eens en laat hem dan eens draaien zonder zijplaten dan kun je beter zien wat er gebeurt. Het lijkt mij dat de slang labyrint - kuip verstopt zit.

Succes, Jan
 

Wash en go

  • #5
:? Hartelijk dank voor de tips tot nu toe! Na de laatste reddingspoging deed hij even helemaal niets meer, maar na een kopje soda zijn er nieuwe ontwikkelingen:

De pomp maakt een knarsend en ratelend geluid, tenminste ik neem aan dat dit de pomp is. Het schoepenwieltje van de pomp draait wel. De verschillende programma's lijken weer te werken, met uitzondering van het wegpompen van het water.

De verdachte slang vanaf de pomp kan ik van opzij zien, maar daar kan ik maar moeilijk bij. Zou dat inderdaad de dader zijn + kan ik daar van de voorkant aankomen? Alvast bedankt voor verdere tips.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu