Uitwisselen busboard HAD3232-22 en HAD3453-44

Tekkelsrule

  • #1
Ik ben mijn meterkast aan het verbouwen, want samen met marktplaats is dit goedkoper dan een nieuwe meterkast aanschaffen. Ik heb nu een HAD3453-44. Dat is een 3f kast met 2 stuks 3f busboard. Wat ik nodig heb zijn 2 stuks 1f split busboards. De 3f busboard lijken te bestaan uit 1 deel van 7.5cm hoog wat op het plastic frame is geklikt. Onder gaan de messen in, bovenin zit de driehoekjes waar de automaten in zitten. Hierop zit een metalen rails geschroef waar de automaten in haken.
Ik heb hier nu twee HAD3232-22 kasjes liggen met 1f split busboard. De rails en de driehoekjes zijn hierbij van plastic, en 1 geheel met het plastic frame. Het busboard is zo'n 3cm hoog, en zit op het fame geklikt.
Nu wil ik de 1f busboards plaatsen op de plek van de 3f busboards.

Omdat de 3f kast nog in gebruik is kan ik niet zien of het 3f busboard daadwerkelijk 7.5cm is en dus niet uitwisselbaar, of dat het uit 2 delen bestaat waardoor ik ze wel kan uitwisselen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bedankt voor de mededeling :?
 

Tekkelsrule

  • #3
Ha ha, klop ik een heel verhaal in, vergeet ik de vraag.
Vraag:
Weet iemand of het mogelijk is om de 3 fase busboards in mijn kast te vervangen door de 1f busboards die ik heb weten te bemachtigen.
Het zou jammer zijn als ik alles van de muur af schroef, en er dan achter kom dat het toch niet mogelijk is.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Misschien heb je hier wat aan. Volg: de nieuwe Hafonorm/voordelen. Maar hoe ga je het probleem van die ontbrekende hoofdschakelaar uit Aardlek 30mA/300mA topic nu oplossen? Voordat je iets kan vervangen zal de kast toch spanningsloos gemaakt moeten worden.
 

Tekkelsrule

  • #5
Dit lijkt over een busboard te gaan zoals in:
deze
Dit busboard is zo’n 3 cm hoog, en alle draden zitten aan de onderkant. In de kast zijn de rails en driehoeknokken een deel van het plastic frame, en blijven dus zitten bij het verwijderen van het frame. Dit kun je goed zien in jou link.

Bij mij zit er een busboard in wat lijkt op:
hier
Hierbij lijkt de nul aan de onderkant te zitten, en de 3 fases aan de bovenkant. Deze 3 fases lijken boven uit de driehoek nokken te komen. De driehoeknokken lijken dus 1 geheel te vormen met het busboard, en de metalen rails is er los op geschroefd.
Dus als ik het busboard verwijder ben ik de driehoeknokken en rails kwijt.

Het lijkt er dus op alsof HAF 2 versies busboards hanteert, die niet uitwisselbaar zijn. Voordat ik hier zelf achter kom moet ik eerst mijn eigen meterkast demonteren. Op zich geen probleem, maar wel jammer als blijkt dat het niet uitwisselbaar is en alles weer terug gebouwd moet gaan worden.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Nou snap ik wat je bedoelt, Is op de foto van jouw huidige kast ook goed te zien idd. Dan zou je het hele subframe ook moeten omruilen maar 2 kleine passen natuurlijk weer niet in een grote kast. Handig systeem...
Heb je geen ruimte om die kleine kast in z'n geheel naast je bestaande kast te hangen en dan via een hoofdschakelaar aan te sluiten?
 

Tekkelsrule

  • #7
Sxnder schreef:
Nou snap ik wat je bedoelt, Is op de foto van jouw huidige kast ook goed te zien idd. Dan zou je het hele subframe ook moeten omruilen maar 2 kleine passen natuurlijk weer niet in een grote kast. Handig systeem...
Erg handig, een gestandaardiseerd systeem met 2 varianten, erg standaard…
En natuurlijk, is het frame niet los te verkrijgen, en mijn 2 kleine frames passen niet in de kast, of ik moet ze met schroefjes gaan vastzetten. Dat laatste is dus ook geen optie.
Sxnder schreef:
Heb je geen ruimte om die kleine kast in z'n geheel naast je bestaande kast te hangen en dan via een hoofdschakelaar aan te sluiten?
Met wat schuiven zou het kunnen, maar zeg nou zelf, dat ziet er toch niet uit? Ik zou wel 2 kleine kastjes boven elkaar kunnen zetten. Dit wordt dan wel een hoogte van 440cm ipv mijn huidige 330cm kast. Deze 440cm komt boven op de hoofdschakelaar te staan, heb bijna een trapje nodig om een groep om te zetten :-).

Ik heb nog een optie gevonden. Voor 48Euro incl BTW heb ik een nieuwe lege kast identiek aan mijn huidige 330cm kast met een groot frame voorzien van de nieuwe plastic DIN rails waar ik mijn beide 1f split busboards in kan stoppen. Stel dan ik mijn oude kast en het kleine kastje zonder automaten of ALS kan verkopen kan ik de schade beperken.

De de keuze is nu 2 kleine kastjes, of 48 Euro investeren zodat het er allemaal netjes uit zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu