Tweede opinie over diervriendelijk bewegingsmelders

Lutz

  • #1
Ik heb een alarm installatie met bewegingsmelders, nu krijg ik binnenkort een binnenkat van 4,5kg. Een beveiligingsmonteur wil nu de bewegingsmelder vervangen voor diervriendelijke bewegingsmelders en het systeem opnieuw afstellen.

Nu vraag ik mij af of dat wel kan werken of op een betere oplossing een handvol deur en raamcontacten is.

De kat is al op leeftijd (9 jaar). Ze hangt niet meer in de gordijnen, maar ze rent als de beste de trap op en af, en de trap wordt met bewegingsmelders beveiligt.

Ik zou graag willen weten of diervriendelijke bewegingsmelders echt werken.

Bedankt voor het meedenken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Jij denkt toch niet dat zo'n monteur dingen gaat ophangen die niet werken?
Dat kost hem meer dan hem lief is.

Ja diervriendelijke melders werken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Zgn. diervriendelijke melders werken echt en als je kat niet zwaarder wordt dan 18 Kg en niet vlak onder de melder ergens bovenop kan springen dan gaat het meestal prima. (er zijn ook melders tot 36Kg en zelfs tot 45Kg)

Ook met vogels, honden, konijnen ed. werkt het prima zolang ze maar minimaal 1,5m van de melder af blijven.

Deze melders hebben ook een nadeel en dat wordt er meestal niet bij verteld.
Immers de eenvoudige melder wordt gewoon ongevoeliger of als je een betere melder hebt dan vergelijkt hij het gedetecteerde signaal met meldingen in zijn geheugen en komt dat overeen met een huisdier dan reageerd hij niet.

Op zich allemaal prima, maar als je je zelf dus verkleed als huisdier (dus goed isoleerd) dan is de kans groot dat zo'n detector je in het geheel niet ziet.
Zo zijn er melders bekend die alleen al als je een regenpak aantrekt je niet meer detecteren.

Maar ja het alternatief is de kat opsluiten in een ruimte die niet beveiligd is, in een kooi stoppen die buiten het bereik van een detector valt of inderdaad alle ramen en deuren voorzien van raam en deurkontakten en dit aanvullen met glasbreukdetectie.
Krijgt de klant dan van het laatste het prijskaartje te zien dan worden er meestal toch wel snel huisdiervriendelijke detectoren toegepast of wordt pukkie, poekie, tarzan of stampertje wel in een niet beveiligde ruimte opgesloten.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu