Twee boilers in serie?

Boni

  • #1
Voor een vakantiehuis van de familie (5 personen met veel aanhang) willen we in de badkamer gebruik maken van boilers voor het warme water (geen flessengas en geen krachtstroom voor electrische geiser).

Probleem is echter dat we er soms met 1 gezin zijn en soms met 5. De ene keer hebben we genoeg aan 80 liter de andere keer willen we 200 liter.

Ons idee is nu om twee boilers in serie te plaatsen. Boiler 1 krijgt zijn water van het waternet, maar geeft zijn water aan boiler 2. En boiler 2 is aangesloten aan de douche.

Zijn we met een kleine groep dan staat alleen boiler 2 aan, zijn we met een grote groep dan staan ze alletwee aan.

Is dit een goed idee? Of zijn er problemen waar we niet aan gedacht hebben?
 

Chathanky

  • #2
Het probleem van legionella heb je niet aan gedacht.
Als de kleine boiler gebruikt wordt en deze raakt leeg is er een kans dat besmet water de kleine boiler instroomt die niet voldoende naverwarmd is.
Na de 80 liter komt water uit de kraan wat onvoldoende is naverwarmd is om de legionella onschadelijk te maken.
 

Boni

  • #3
Tja natuurlijk zijn legionella een probleem, maar dat dacht ik op te lossen door regelmatig beide boilers op de hoogste stand aan te zetten.

Blijft de vraag of een boiler gevoed kan worden met heet water van een andere boiler. Of er technische dingen zijn waar ik aan moet denken. Of ludieke ideeën natuurlijk.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Zonne-boiler met een naverwarmer op gas.
 

Boni

  • #5
We gaan zeker de zon gebruiken voor warmte, maar we hebben geen gas. We moeten dus werken met gasflessen en die willen we tot een minimum beperken vanwege ontploffingsgevaar.

We gaan de zon gebruiken om een radiator binnen (in combinatie met een radiator in de zon) continu iets te verwarmen zodat het huis iets verwarmd wordt en dus droger.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Ontploffings gevaar? een fles ontploft niet zomaar.
Als jij de fles goed geventileerd plaatst.
En je gasapparatuur zoals een geiser of mischien wel een kleine HR-combiketel netjes onderhoud zijn de risico's heel best te overzien
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu