Tv met strepen, kabelaansluiting boosdoener?

Ax first

  • #1
Ik had al eerder een vraag gepost over mijn tv. Er flitsen strepen door het beeld. wit van kleur. Alleen laatst werd het weer minder. Nu doet hij het echter weer. Maar niet als je bvd een dvd afspeelt. Dan is het beeld ineens weer rustig. Zou het de kabelaansluiting kunnen zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Jazeker dit lijkt op een kabelprobleem/aansluiting.

beweeg de kabel bij de tv eens en kijk of het probleem zich weer voordoet.

oorzaak is vaak een slechte verbinding in de stekker of een defecte tuner in de tv.
 

Ax first

  • #3
Bedankt voor de tip. Ik ga het zo even uitproberen. Ik heb ook Essent erachter gezet. Ik heb namelijk recent telefonie op de kabel erbij gekregen en sindsdien gaat de hele boel mis. De pc vertoont kortstondige internetstoringen, telefoonlijn is niet zuiver en gaat vaak niet over, de tv stoort dus ook. Ik vraag me in die zin ook af in hoeverre de kabel niet goed functioneert.

Er is al gebleken dat het modem te hoge waarden moet uitlezen. Dus wat er precies aan de hand is moeten ze nagaan.
 

Ax first

  • #4
De monteur is langs geweest. Echter er is niks gevonden wat de aanleiding zou kunnen zijn. De coax is vanuit de buurtcentrale gepulseerd en nagemeten en alles. Mankeert niks aan en ook hier is alles in orde. Sinds gister is het beeld van de tv weer rustiger. Ik snap er niks van, maar als het opnieuw begint ga ik de antennekabel eens vervangen. Er wordt gezegd dat of de kabel stuk is of de tv zelf.
 

Damdam

  • #5
Hallo,
hetzelfde deed zich hier ook voor (belgië)
alles was ook altijd ok volgens provider, blijven aandringen is de boodschap, fout was een pompende modem die constant in overbelasting stond te werken, hebben ingangsfilter moeten vervangen aan straataansluiting, nadien alles ok
groetjes,
damdam
 

Ax first

  • #6
Pompende modem dus... Ik weet wel dat de modem hier met veel te hoge waarden werkt en dat dus de telefoon het niet altijd even goed doet. Maar ik wist niet dat de modem de tv ook kan ontregelen.

Bedankt voor uw reactie..
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Damdam bedoeld een kabelmodem voor internet via de kabel.
 

Damdam

  • #8
Ok, mss iets te onduidelijk uitgelegd, pompende modem staat op dezelfde filter die je tv signaal geeft, die zit in een doosje NIET in je huis :wink:
 

Ax first

  • #9
Ik geloof dat ik het nog niet helemaal snap. Wordt er nu de modem bedoelt die ik in huis heb staan voor kabelinternet en kabeltelefonie of is het nog iets anders? Verder heb ik weer gebeld met de provider. Ze denken nu dat de verdeler kapot is en sturen een nieuwe. Dit wordt me gestuurd door de afdeling die over de telefonie. De afdeling die over de kabel zelf gaat zeggen dat alles ok is en ik bij de telefonie moet zijn.

Ik mag hopen dat het met een nieuwe verdeler goed komt en anders weet ik niet meer welke afdeling ik er nu achter moet zetten.
 

Damdam

  • #10
Ok, ik ga kort en duidelijk proberen te zijn.
signaal komt binnen via een coax kabel en daar ligt van alles en nog wat aan zoals tv .... aan het begin van die kabel (verdeeldoos aan straat) zit er een klein stukje die het ingangssignaal (impedantie) juist zet.
hier komt signaal op dezelfde kabel binnen naar verdeeldoos in huis en dan naar modem van internet en tv opgesplitst alsook telefonie.
laat die mensen van de provider dat stukje eens nazien.
succes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #11
-----------Pompmodem

 

Gerrit

  • #12
:mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu