Tussenmuurtje plaatsen

Accountmonk

  • #1
Hallo,

Op dit moment huur ik een leuk appartement in Hilversum. Sinds kort deel ik dit met iemand anders en is er dus een tweede slaapkamer nodig. We hebben besloten om een tussenmuurtje te plaatsen in de voorkamer zodat er een kleine kamer van ongeveer 12 vierkante meter ontstaat.

We hebben inmiddels besloten dat het een gipswandje wordt alleen nu hebben we nog een boodschappenlijstje nodig. De vader van mijn huisgenootje is afgestudeerd aannemer en redelijk handig, die gaat het muurtje plaatsen. Eigenlijk zou hij een boodschappenlijst samenstellen, alleen de oma van mijn huisgenoot en zijn moeder ligt in het ziekenhuis dus dat is dan niet prioriteit nummer 1. Dat is dan ook de reden dat ik even op dit forum ga kijken. Misschien kunnen de kluskenner mij iets verder helpen!

Wat heb je nodig voor een wandje.. De totale lengte zal max. 7 meter zijn en hoge plafonds: bijna 280. Er zit een systeem plafond in het appartement en het muurtje moet na onze huurperiode gemakkelijk, zonder beschadingingen, te verwijderen zijn.

Natuurlijk moet het ook nog enigszins geluidsdicht zijn. En verder zou ik graag tips willen krijgen over waar ik zo goed koop mogelijk kwalitatief materiaal kan vinden voor zo'n muurtje. We're just students, en geld is dan altijd wel een beetje lastig.

Ik zou het liefst een leuk behangetje op de muur doen, alleen of dat mogelijk is. Er zit wel een hoek in de muur, overigens. De voorkamer is namelijk redelijk. Het ene deel van de muur zal circa 4 tot 5 meter zijn en de andere 2.

Ik kan het vanavond even opmeten als ik thuisben... Maar het zou super zijn als jullie mij even kunnen helpen!
 

Tfro71

  • #2
Check ff de kluswijzers op de sites van die twee grote bouwmarkten (dat zeg ik en die gele). Daar staan kluswijzers voor dit soort zaken met boodschappenlijstjes erbij.

Met gipsplaten kun je later prima behangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu