Trommel zanussi loopt vast

Verwoerd

  • #1
De trommel van onze Zanussi wasmachine FE 1614 wil niet meer draaien. Waarschijnlijk zit er een stuk wasgoed aan de buitenkant van de trommel, maar hoe kan je daarbij komen?
Moet die rubberring eraf of is er een betere manier??
Wie heeft ervaring of goede tips?
 

Wasmannetje

  • #2
Pnc nummer aub 914.............../????????????/
alles opgevan, draait de trommel wel handmatig?
 

Verwoerd

  • #3
Ja dat wel

maar moeizaam je voelt weerstand
als de trommel gaat draaien snel dan hoor je een lawaai
 

Co de Witgoedman

  • #4
Mijn collega vraagt aan u nog de Pnc code van de machine, het 9 cijferige nummer, zonder dit is het geven van meer info voor ons zeer moeilijk.
 

Verwoerd

  • #5
Het nummer is 914515037
 

Wasmannetje

  • #6
Co, bedankt,
hallo,
denk dat er wat tussen de trommel en de kuip inzit, als je een tl looplamp hebt en deze in de trommel legt en je goed kijkt tussen de trommelrand en de kunststof kuip aan de voorzijde, dan zal u hoogstwaarsch een stukje wasgoed zien zitten, dit is in sommige gevallen simpel te verwijderen, door bijv met een punttang stukje voor stukje weg te trekken totdat je alles hebt, kijk voor de zekerheid ook ff naar het slangetje bovenop de kuip, of deze nog in het onluchtingsgat zit, anders gaat deze nl lekken en komt water op de pomp terecht dit veroorzaakt dan sluiting waardoor de electronic def gaat, nog een tipje, voel ook inde pomp-kuip slang of u daar nog wat wasgoed of andere voorwerpen voelt, liefst ff loshalen en goed inspecteren, laat hiervoor wel ff al het water weglopen via de pompfunctie en anders zoveel mogelijk uit de slang van het filter,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu