Troep in leidingwater

Allehulpiswelkom

  • #1
Hallo allemaal,

ik heb zojuist een keukenkraan(eenhandsgreep) gemonteerd, alleen nu komen er kleine zwarte stukjes met het water mee. De kraan heeft al een tijdje gelegen(2de hands zegmaar). Ik heb hem in zijn geheel gedemonteerd en in een azijnbad gehad om te ontkalken. Verder heb ik hem langdurig doorgespoeld. Dat zwarte spul lijkt wel iets van vet, want als je het tegen de wand van iets plastics drukt dan smeert het uit. Het is wel zwaarder dan water, want het zakt naar de bodem?
Wie owie weet raad.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat kunnen stukjes kranenvet zijn, een tijdje de heetwaterkraan laten lopen, dan moet het verdwenen zijn.
 

Allehulpiswelkom

  • #3
Uit de KW aansluiting komt meer troep dan uit de WW-kant. Ivm met vakantie staat de de keukenboiler uit, dus warm water is niet aanwezig. Om hem te monteren heb ik wel eerst een aansluitbuis(10mm) door moeten zagen. Ik kan mij niet voorstellen dat dit zwarte rommel geeft. De binnenkant van flexibele aansluitslangen(die bij de kraan meegeleverd worden), is de binnenkant van metaal of van kunststof?
 

Xr8

  • #4
Slangetjes zijn binnenin van rubber. Als dit los laat vervang dan deze slangetjes. U zou niet de eerste zijn die een hoop waterschade heeft doordat er een slangetje geknapt is.

Succes.
 

Allehulpiswelkom

  • #5
Okay, bedankt voor het advies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
1
Gerelateerde onderwerpen
Leidingwater buffer
Leidingwater stinkt?!

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu