Traptreden (van spaanplaat) zakt door

RB123

  • #1
Dag allemaal,

Ik heb een vraag over de trap in mijn huis. Hier lagen voorheen halve maantjes op die met dubbelzijdig tape en/of lijm vastzaten. Bij het er af trekken is daarbij een deel van de laklaag meegekomen. Nu blijkt dat de trap (of in ieder geval de toplaag) gemaakt is van spaanplaat - zie de foto’s. Nadat deze kale plekken een week of twee opengesteld zijn aan de open lucht, wordt het hout op de open plekken een beetje week en merk je dat de traptreden meegeven als je er overheen loopt.

Hoe moet ik dit het beste aanpakken? Is het hout vochtig of rot geworden en moet ik daarvoor houtrot impregneer en/of houtrotvuller gebruiken? Kan ik daar beter supersterke houtvulmiddel voor gebruiken? Moet er zsm weer een nieuwe (trap)lak laag overheen? Of kan ik beter direct aan een traprenovatie geloven en overzettreden plaatsen?

1652298873451.png


1652298873420.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het hout wordt blijkbaar vochtig. Dus zsm weer sealen met lak.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat voor een ruimte is er aan de andere kant van je trap?
 

RB123

  • #4
Achter deze trap zit het trapgat van de trap daaronder. Achterkant voelt nog wel gewoon stevig aan, dus lijkt erop dat het spaanplaat alleen een toplaag van een aantal cm is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Zou de situatie dusdanig zijn dat er af en toe een behoorlijk verschil is in temperatuur tussen de voor-en achterzijde van de trap ligt condens op de loer.
Spaanplaat is niet geschikt om af en toe vochtig te worden.
Tenzij er watervaste spaanplaat is gebruikt.
Ik bedenk me nu, neem je de trap nat af zou dat ook iets kunnen veroorzaken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu