Tosti apparaat

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #21
Duidelijk kapot.

De vraag is wel of de contacten aan elkaar 'geplakt' zitten (in feite zijn ze dan samengesmolten) of dat het bimetaal niet lekker meer werkt en krom blijft staan, waardoor het contact gesloten blijft.

In beide gevallen is dit onderdeel echter gewoon defect, echter zou in het geval van 'samengesmolten' er misschien ook nog een externe oorzaak kunnen zijn (bijv. grotere stroom door gedeeltelijke sluiting in het element), In het laatste geval zou een nieuw thermostaat na korte tijd ook de geest geven. Alleen komt een gedeeltelijke sluiting in een verwarmingselement nauwelijks voor, eerder een sluiting naar de behuizing ervan of een verbroken verwarmingselement.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #22
Bedankt ik heb nog even naar de contacten gekeken die zitten niet vast. Sluiting zou het toch niet kunnen zijn omdat het apparaat gloeiende heet werd.
 

Lampje45

  • #23
Wgb schreef:
Sluiting zou het toch niet kunnen zijn omdat het apparaat gloeiende heet werd.

Juist een sluiting wel!

Want sluiting tussen een deel van het verwarmingselement geeft een lagere weerstand en dus een hogere stroom, en een hogere stroom geeft een hoger vermogen, en dus meer hitte.
Dit gaat door totdat de weerstandsdraad doorsmelt en de stroomkring verbreekt, of de groepsautomaat er een einde aan maakt.

Kijk de wet van ohm er maar eens op na.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
21
5
13

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu