Tijdelijke kraan nieuwbouwwoning

maikpeanut

  • #1
Hallo, de garage van onze nieuwbouwwoning wordt opgeleverd met leiding en hoekstopkranen zoals op de foto te zien (merk Schell).
ik zou hier graag een “tijdelijke” kraan aan willen hangen om in ieder geval een tuinslang op aan te kunnen sluiten. Op termijn maken we hier een keukenblokje met vaste wastafelkraan.
Wat is handig voor deze tijdelijke oplossing? Dien ik de kraan rechtstreeks op de muurplaat te plaatsen (dus hoekstopkraam even weghalen) of kan dit ook op de hoekstopkraam?

IMG_1648.jpeg
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
slang gaan halen met een 3/8 aansluiting, je kunt het onderste warteltje verwijderen en dan heb je 3/8 draad waar je alles op aan kan sluiten.
 

maikpeanut

  • #3
Dank voor de snelle reactie. Wat voor slang bedoelt u precies? Ik wil namelijk gewoon een tijdelijke aftapkraan op deze plek. Als ik een aftapkraan met 3/8 vind, kan ik deze dan rechtstreeks op deze plek aansluiten of moet daar nog een slang tussen?
 

Kaajee

  • #4
Je aftap kraan die je nu hebt heeft 3/8" schroefdraad. Een normale tuinslang kraanstuk/adapter heeft meestal een 3/4" aansluiting (die van een wasmachinekraan bijvoorbeeld). Je hebt dus óf een verloop 3/8 binnendraad - 3/4 buitendraad nodig of een kraanstuk 3/8 waar je dan vervolgens een tuinslang op kunt aansluiten op de gebruikelijke manier. Zoek maar eens op: premium kraanstuk 3/8
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu