Thermostaten Doormeten Miele Droger T432

Patwo

  • #1
Goedendag,

Vorige maand is er een service monteur van Miele langs geweest en heeft 1 thermostaat vervangen. ( nr 41 ) , daarna is de droger naar boven in het nieuwe huis verhuisd en heeft t een aantal keren goed gedaan, totdat de warmte afvoerslang dubbel geklapt was voor een deel en de droger te heet geworden is doordat ie zijn warmte niet kwijt kon.
De deurvan de droger was open en de groepenstop was eruit ....

----------------------------------------------

Ik heb de droger geopend en ik heb beide thermostaten 41 en 42 eruit gehaald …

Nr 41 heeft 2 aansluitingen (waarvan 1 opstaand is ) en heeft de tekst T-O-D60T01 / T-NR 2911022 / 0709 / L100 -17C onder elkaar en is geel/beige van sticker

Nr 42 heeft 3 aansluitingen ( 2 onder en 1 schuin boven ) en heeft de tekst T-O-60TE03 / L 120-17c , deze heeft een blauwe sticker….



Ik heb beide thermostaten doorgemeten …., bij nr 41 op de 2 aansluitingen krijg ik een waarde van 0.9 – 1 ohm

Bij nr 42 als ik daar doormeet krijg ik de volgende waardes : op de 2 onderste aansluitingen ( op gelijke hoogte op thermostaat) .. 0.9 – 1 ohm

Bij nr 42 als ik daar doormeet van 1 van de 2 onderste naar de bovenste aansluiting krijg ik bij beide geen waarde (verandering )

Als ik de nr 42 met 3 aansluitingen een beetje heen en weer schud maakt ie een 'rammelend' geluid ?!...dit geluid is verschillend als ik m horizontaal of vertikaal houd. Misschien zegt dat al genoeg !?.. of is dat normaal ...


Weet iemand welke er wel of niet de juiste waarde aangeeft. ?! En welke eventueel kapot is ?? Ik heb al op verscheidene forums zitten lezen en daar worden waardes van 0 Ohm , 1 KiloOhm en/of oneinding gemeld .. ?!.

Alvast Bedankt

Met vriendelijke groeten Patrick


-------------
 

Patwo

  • #2
Is er niemand die ervaring heeft met deze thermostaten ...

ziet er anders naar uit dat ik toch weer de Miele Monteur moet gaan inschakelen ... !?...

Probeer het nog eens .... Thanx

Greets Patrick
 

Henny

  • #3
Zowel de thermostaat met positinummer 41 (100 graden) als ook de thermostaat met positienummer 42 (120 graden) moeten beide practisch 0 Ohm aangeven.
Bij deze laatste thermostaat geldt dit voor twee van de drie kontakten.

Maakt de droger nog steeds (aardlek)sluiting, of is deze eenmalig te heet geworden?
 

Patwo

  • #4
Hi Henny ,

Dankjewel voor je reactie,

de droger is eenmalig te heet geworden,maar heeft sindsdien geen zin meer om ook nog maar 'iets' te doen. Neem niet aan dat er een 'zekering' in de droger zelf zit ?!... , of zo iets ... , wat je bij andere drogers wel leest dat er een thermische beveiliging op zit , ( klein rood knopje wat je weer kan indrukken ) .. ?!

De vorige klacht die we hadden waarvoor de Monteur langs gekomen is , was dat de droger niet meer verwarmde, maar koud rondjes draaide. Toen bleek de thermostaat kapot te zijn ( die met 2 aansluitingen. Daarna draaide de droger weer ok.
Tot het moment na 2 of 3 keer dat de slang dubbel gegaan was en de droger zeer heet werd ..., uiteindelijk ging de stop eruit.

Die waardes van 0.9-1.0 Ohm die ik gevonden heb zijn volgens jou dan niet goed !?..., ( is ook bijna nul namelijk ) ... ?!....

Groeten Patrick
 

Co de Witgoedman

  • #5
Deze thermostaten zijn goed..............

even ander vraagje, zit het beschermkapje van de lamp nog boven de deur?
 

Patwo

  • #6
Hi Co ,

als de thermostaten goed zijn ga ik ze weer terug plaatsen, en maar even verder zoeken naar het probleem.

Er zitten geen zekeringen of beveiligingen toch IN de droger zelf verstopt. Heb al eens het complete printpaneel los gehad en ook daar zit (verdomd) weinig in ..

het kapje van de lamp zit gewoon netjes op zijn plekkie...
Patrick
 

Co de Witgoedman

  • #7
Doordat u aangeeft dat de zekering in de meterkast eruit sprong, denk ik eerder aan een defect element................of een kapot verwarmingsrelais, zit na openen van het front rechts onder.
 

Patwo

  • #8
Hi Co ,

Het verwarmings element heb ik doorgemeten , en geeft als ik t goed zeg 16 ohm aan , dat is ook wat op de andere forums lees en zou dus betekenen dat deze correct werkt. ( niet kapot dus ).

Ik zal eens even kijken naar het verwarmings relais, dat heb ik nog nooit of niet nagekeken ..., daar ga ik even de schroeven voor los gooien van het front.

Ik laat t weten als ik meer weet of dat het gevonden is ..

Alweer bedankt

Patrick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu