Telefoonkiezer voor PSTN nemen?

BeeTeeWee

  • #1
Ik wil binnenkort een telefoonkiezer gaan aansluiten in een Aritech CD72 alarminstallatie. Er komt in ons huis een "gewone" telefoonlijn binnen, die meteen na binnenkomst wordt gesplitst door een ADSL-splitter. Ik neem aan dat ik de telefoonkiezer NA de splitter aan de telefoonlijn moet aansluiten, klopt dat?

Tweede vraag: kan ik daarvoor wel de PSTN versie van de telefoonkiezer gebruiken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Na de splitter is je lijn een gewone PSTN lijn en een ADSL lijn.
Je kiezer komt op de PSTN lijn dus gebruik je een PSTN-kiezer
 

BeeTeeWee

  • #3
Dat dacht ik al, maar ik wil natuurlijk wel zeker weten dat ik de goeie bestel en ik ben een tamelijke leek op dit gebied! Dankjewel voor je snelle antwoord!
 

BeeTeeWee

  • #4
Hm, toch krijg ik het nog niet voor elkaar. Ik heb geen verbinding. Ik meet ook geen 50 volt, terwijl de telefoontoestellen (die aan het modem/de router hangen) wel gewoon functioneren. Wat gaat er fout?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Teken even een blokschema-tje van ISRA naar PSTN-kiezer.
dus waar zit elk onderdeel?

Het moet iets zijn van :

ISRA----splitter---modem----toestel---PSTN-kiezer.

OF

ISRA---splitter---modem----toestel
.............. |_______pstn.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Of toch geen gewone telefoonlijn, vooral omdat je zegt dat je toestellen achter het modem het wel doen.

waarschijnlijk was het ooit een gewone telefoonlijn samen met ADSL maar ben je later overgestapt naar bellen via de ADSL.
Vaak wordt hierbij het abonnement voor de telefoon bij in het ADSL opgenomen en komt de kiestoon op je binnenkomende lijn te vervallen.

dus simpel even ipv. je splitter een telefoontoestel aansluiten. heb je kiestoon dan zou die er ook na de splitter moeten zijn.
Heb je geen kiestoon dan kun je de splitter er ook wel tussenuit halen en de lijn rechtstreeks naar je modem laten lopen.

Achter je modem werkt de beveiliging ook wel maar alleen een stuk minder stabiel en als de spanning van je modem wegvalt kan je beveiliging ook niet meer bellen. (op te lossen met een no-break)
Gewoon even proberen of het werkt neem wel een simpel protocol, dus liever geen Sia maar beter is bijv. Contact ID.
E.e.a hangt natuurlijk ook af van waar je naar toe wilt laten bellen, wil je naar je eigen GSM laten bellen neem dan een simpele spraakkiezer welke vaak prima achter je modem aan te sluiten zijn.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu