Tegenschot WC afvoer

Naakal

  • #1
In onze woning is de afvoer van onze net geplaatst inbouwreservoir van de WC beneden op tegenschot (afschot in verkeerde richting) geplaatst. Vanuit het inbouwreservoir gaat de afvoerpijp eerst recht naar beneden (ca. 20 - 30cm) en dan naar links (circa 30 tot 40 cm). Het stuk naar links heeft een tegenschot van ca. 1cm over deze kleine lengte. Na dat stuk naar links is de afvoer op een T-stuk aangesloten. Aan de bovenkant van het T-stuk zit een afvoer naar boven aangesloten en aan de onderkant van het T-stuk de pijp naar de kruipruimte.

Gaat dit voor problemen zorgen?

20220802_225805.jpg


Alvast bedankt voor jullie input!
 
Laatst bewerkt:

ADDave

  • #2
Tegenschot hoort in ieder geval niet.
Of het direct een probleem wordt op zo'n kort stuk weet je nooit, maar je kan het maar beter vermijden.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
heeft u dit zelf geplaatst of laten doen? in het geval van laten doen neem contact op met diegene en geef uw twijfels aan, werk van derden mag hier niet beoordeelt worden.
 

Naakal

  • #4
Bedankt voor de reacties. Dat heb ik reeds gedaan. Het is ook niet mijn doel het werk te laten beoordelen. Ik wil enkel weten of dit voor problemen kan zorgen afgaande op de situatieschets.

Tevens ben ik benieuwd wat de richtlijnen zijn omtrent het afschot en wat het niet voldoen daaraan kan veroorzaken. Beoordeling van het werk is daarbij niet nodig m.i.
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Je weet in elk geval waar de verstopping zit als de wc niet goed doorspoeld.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
een afvoer hoort op afschot te liggen, verder laat ik het hierbij.
Omdat de werkzaamheden niet door u zelf worden uitgevoerd plaats ik een slotje want het is uiteindelijk werk wat is uitgevoerd door derden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu