Tegels over tegels lijmen maar dan met afschot. Hoe te doen?

M@rtin

  • #1
Hallo,
Ik heb in mijn badkamer(tje) een inloopdouche met een oppervlakte van 90 x 160cm. Deze oppervlakte wordt van de rest van de badkamer gescheiden door een rvs kokerprofiel van 30x30mm waarop een scheidingswandje staat.
Het probleem is dat het water niet goed (slecht) naar het putje loopt omdat de tegels niet op afschot liggen, en er altijd water blijft staan. Ik wil dus in het douchegedeelte een laag tegels over de bestaande tegels lijmen, maar dan met voldoende afschot. Vraag is: is dit afschot te realiseren met tegellijm, of wordt de lijmlaag dan te dik? Heeft iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar krijgen kan? Slopen is geen optie omdat alles bijna nieuw is.
mvrgr. Martin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er is een dikbedtegellijm die tot max. 2 cm dik aangebracht kan worden, hiermee kan er voldoende afschot gemaakt worden.
Ik weet niet of die lijm geschikt is om over andere tegels te lijmen, stuur anders even een mailtje naar de fabrikant/ importeur of bel een bouwmaterialenhandel.
De bestaande tegels dienen zeer goed ontvet en voorbehandeld te worden, welk merk kan de bouwmaterialenhandel u ook vertellen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu