Tegels geverfd = peelt af?

Sebril

  • #1
Hallo,

ben nieuw op het forum. Ik had gisteren gebesloten om de tegels te verven in het kleinste kamertje. Nu ik heb 3 laagjes primer eerst aangebracht. En daarna heb ik 2 laagjes witte verf aangebracht. Nu merk ik op dat als ik gewoon wrijf over de tegels dat er geen probleem is en het voelt droog aan. Maar als ik met mijn nagel wat harder voel, zie ik dat de witte verf er af komt. zou dit zijn omdat het nog niet voldoende droog is? of moet ik nog een beschermlaagje erachteraf op de tegels doen?
Ik heb bitter weinig ervaring met klussen.

greets
 

Tiho

  • #2
Wat voor primer en verf? Heb je goed ontvet?

5 lagen op een dag dus ook. De eerste lagen kunnen dan moeilijk drogen en hard worden omdat je ze weer afgesloten hebt met de volgende lagen.
 

Sebril

  • #3
Het is gewoon primer voor tegels van de gamma
en de verf is matte muurverf ook van gamma. In de gamma zeiden ze dat ik eender welke verf kon gebruiken na de primer
 

Tiho

  • #4
Ik denk dat je de lagen dan gewoon te snel aangebracht hebt. Beetje geduld voor droging en hopen dat het goed is dan.

Wel ontvet dus?
 

Sebril

  • #5
Ik heb het onvet op mijn manier lol, ik had geen ammoniak water. Dus eb ik gewoon water met een beetje dreft (ontvetter) bijgedaan en dan een aantal keer over de muur gewreven. En daarna drogen met vod
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Als ik het wel heb heeft u over tegels eerst een tegelprimer aangebracht en daarna matte muurverf? Hoogst ongebruikelijke combinatie die niet werkt.

Tegels zijn er niet voor gemaakt om geschilderd te worden en als u dat toch wilt, dan moet u niet met dreft ontvetten maar met een biologisch afbreekbare verfreiniger.

Er bestaan speciale tegelverven die zeker niet door Gamma verkocht worden. Hiermee kan een aardig resultaat worden bereikt maar het blijft tobben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu