Tegelen op underlayment wand

Alina

  • #1
Beste klussers,

Het betreft de achterwand (aftimmering) van inbouwreservoir in WC.
Omdat ik voor het eerst zoiets plaats wiste ik ook niet zo goeg welke plaat er op moest. Daarom heb ik gekozen voor de multiplex (underlayment). Nu zie ik op de forum dat er WBP er op moest.
Kan iemand me vertellen of het toch kan of moet ik de plaat toch door vochtbestendige multiplex vervangen?
Graag hoor ik van jullie of er mogelijkheden zijn om underlayment te behouden. Zou het ook mogelijk zijn om 4mm WBP er voor te schoroeven en dan tegelen? Is de ondergrond dan sterk genoeg omdat het uit 2 platen zou zijn?
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen en alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Alina
 

Fiesiekus

  • #2
Onderaan smeer je 5 cm hoog één of twee l(a)ag(en) goede grondverf, dan evt. nog een ruggetje kit op de overgang vloer -> plaat en klaar. Daarna kan je naar hartelust gaan tegelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De plaat aan de linker en rechter zijde en bij de vloer een tegeldikte plus lijm (4 mm ongeveer) vrij van de muur en vloer, is er een keer iets mis met het inbouwgedeelte dan hoeft alleen de plaat met tegels maar gesloopt te worden zonder verder de hele tent af te breken.
Eerst de tegels aan de wanden en dan pas op de plaat zetten, ook i.v.m. bovenstaande.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Underlayment ís WBP-verlijmd. Aanduidingen als interieur, exterieur, exterieur I / II en WBP zeggen alleen iets over de verlijming. De gebruikte houtsoort kan varieren: vuren, grenen/pine / populier / mixed hardwood / ocoumé etc. Ocoumé is veel stabieler dan grenen of vuren, en daarom beter geschikt om te tegelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu