Tegelen op betonsteen

Petitmas

  • #1
Hallo

Ik woon in Frankrijk en hier wordt bijna alles gebouwd met zgn "parpaign", de grote grijze holle betonstenen, in mijn geval 20x20x50. Momenteel bouwen we een nieuw sanitairgebouw en de binnenmuren zijn ook van deze stenen, maar dan 10 breed ipv 20.

Nu moet er ook getegeld worden en heb ik deze vraag ook op het frankrijkforum gesteld en wel :

Strijk ik die betonblokken voor of kan er direct een flexibele (badkamer)tegellijm op ? Op het forum zeiden ze : voorstrijken met een kalk-cement mengsel. Zo ja, in welke verhouding dan alles, want er moet ook nog wat zand bij lijkt me zo ?

Hartelijk dank
Arthur
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Als de ondergrond al redelijk vlak is zou ik er niet nog een extra tussenlaag bij doen. Het ultieme antwoord krijg je echter blij de lokale tegelhandel. Ik neem tenminste aan dat je de tegels niet uit Nederland meegenomen hebt. Zij weten exact welke voorbehandeling en lijm er bij jouw type tegels en ondergrond hoort. Een paar woordjes Frans doen waarschijnlijk wonderen.
 

Petitmas

  • #3
Hoi Krunnie

bedankt voor je antwoord. Ik spreek gelukkig meer dan een paar woordjes frans en het enige wat we uit Nederland meenemen is de verf......en drop en hagelslag natuurlijk :-)

Ik zal eens vragen wat zij zeggen. Fijn weekend gewenst

Arthur
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Ik denk dat de fransen bedoelen, dat je de muur eerst vlak moet zetten (uitrapen) met een kalk-cement mortel.
 

renehi

  • #5
Normaliter doe je in Nederland en Duitsland (dus ik denk ook in Frankrijk ;-) ) een diepgrond laag op zuigende ondergronden en een hechtgrond laag op niet-zuigende ondergronden. Hoogteverschillen t/m 5mm zijn uit te vlakken met tegellijm.
N.B. diepgrond breng je een dun laagje aan, dus geen plassen met diepgrond op de vloer. Dit moet je dan allemaal weer wegschuren....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu