Teflontape of henneptouw

Zandmenneke

  • #1
Heb pasgeleden na wat info ingewonnen te hebben via dit forum mijn expansievat, overstort en automatische ontluchters vervangen. Daar de oude allemaal met teflontape geinstallleerd waren, heb ik de nieuwe onderdelen ook met teflontape gemonteerd. Zou iemand mij kunnen vertellen of dit echter de juiste manier is, of dat dit beter met henneptouw gedaan had kunnen worden? Reden voor twijfel is het feit dat het manier waarop het oude teflontape aangebracht wasl, er niet erg professioneel uittzag. :oops:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ook met teflon tape kan het waterdicht zijn, er mag na montage niets meer terug gedraaid worden, dan gaat het lekken.
Of de tape professioneel is aangebracht is aan de buitenkant niet te zien, als er niets lekt is de tape goed aangebracht.
 

Chathanky

  • #3
Het oude niet professionele tape heb je toch heel professioneel vervangen? :mrgreen:

Bij goed aanbrengen lekt het levenslang niet meer.
Het heeft ook niet zoveel zin om er nachtenlang om wakker te liggen als het na het vullen niet lekt.
 

Zandmenneke

  • #4
De oude teflon tape was veel te dik aangebracht waardoor deze op was gaan stropen. Door het maar strak genoeg aan te draaien heeft de persoon toendertijd de boel dicht kunnen krijgen. Oude tape verwijderd, schroefdraad schoongemaakt en nieuwe onderdelen geinstalleerd met teflontape.

Ik had de gedachte, dat teflontape wellicht onder invloed van de wat agressievere omgeving (in vergelijk met een waterleiding) op langere termijn zou kunnen vergaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
14
11
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu