Systeemplafond als basis gebruiken?

Motorcycle

  • #1
Hallo iedereen ,

Ik heb een oud restaurant gekocht met heel wat Leefruimte , in het restaurant hebben ze een systeemplafond gehangen . Aangezien het nu volledig woonhuis word zoek ik een oplossing voor het lelijke (gouden randen) systeem plafond . Het zit er heel netjes in en recht alleen voor een woonkamer is dit niet ideaal natuurlijk. Ik heb gekeken naar andere plafondplaten die de gouden randen verdekken maar dit is nog vrij prijzig voor de oppervlakte wat ik nodig heb . Nu is mijn idee om het frame van het systeem plafond op meer plaatsen te bevestigen voor de draagkracht te vergroten aan het bestaande plafond en dit te gebruiken als basis voor het nieuwe plafond ( eventueel stucplaten ) is dit een dom idee? Of is dit wel mogelijk?

Hartelijk dank voor de antwoorden .

Roel
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De T-profielen kun je verwijderen, en vervangen door C60/27 liggers. Hierop kun je gipsplaat of stucplaat aanbrengen. Wel zul je voor extra ondersteuning moeten zorgen. Een systeemplafond is meestal met erg weinig afhangers bevestigd.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Dit is een hangend systeem. Als je daar al stukplaten op zou kunnen bevestigen kan je het nooit stuken volgens mij omdat je het dan omhoog gaat drukken tijdens het stuken en er altijd beweging in komt en daardoor barsten en scheuren.

Lijkt me zonde van de moeite.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Wat is er mis met de platen er uit te halen, een pot verf in de gewenste kleur en een smal rolletje om de profielen in de juiste kleur de schilderen?

Het is even wat werk want het zijn wel heeeeeel wat meters profiel maar zo worden vergeelde plafonds toch vaak weer een fris uiterlijk gegeven.
 

Motorcycle

  • #5
Ik ben nu zo aan het denken ,

Als ik zorg dat het draagvermogen sterk toeneemt door er ophangbeugels te pakken van de c60/27 liggers , deze zorgen ook dat het plafond niet naar boven gedrukt kan worden. Eventueel om de 2 meter vast verbinding maken met het bestaande plafond d.m.v. Houten verbinding .

Het enige waar ik me dan nog zorgen over maak is de schroefverbinding van de gipsplaat in het profiel ( of er genoeg ruimte voor is ..) .

Het verven van het plafond zie ik zelf niet zitten omdat ik juist af wil van het uiterlijk af .

Alvast bedankt voor de reacties en het meedenken 👍🏻
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Meestal zit er ook een installatie boven het plafond, hoe houd je die bereikbaar?

Al eens naar een spanplafond gekeken?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik zou het geheel spuiten.

als je stucplaten wilt aanbrengen kan je het net zo goed helemaal er uittrekken en vervangen.
dat is waarschijnlijk minder werk
 

Motorcycle

  • #8
Een spanplafond is denk ik ook wel een optie alleen kan ik daar nergens prijzen van vinden .

En zij die in zo n oppervlakte te krijgen ? 6m 33 bij ongeveer 16 m . En dan nog de zijkanten .
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
Een systeemplafond wordt hoofdzakelijk gebruikt om snel de installatie weg te werken en er later toch weer bij te kunnen komen.
Met een spanplafond krijg je hetzelfde als met elk geheel dicht plafond nl. dat je niet meer bij de installatie boven het plafond kunt komen.
Nu zal de installatie wel aangepast worden omdat er veel straks toch niet meer gebruikt wordt.
Gelijktijdig kun je de installatie dan natuurlijk ook gaan verleggen zodat je wel bij de belangrijkste aansluitingen kunt komen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Wat zit hierboven?

Als je een restaurant ombouwt tot woning zal er heel wat moeten gebeuren. Ik zou alles eruit slopen en een nieuw plafond maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu