Stuuruitgang / Netvrijschakelaar op ventilator

ErikSt

  • #1
Ik heb de LED-dimmer JB 6523U voor mijn LedSpots. Deze heeft een Netvrijschakelaar / Stuuruitgang (klem4) uitgang van max 100mA.
Is het mogelijk om hier de timerschakelaar van de ventilator op te schakelen? Ventilator zal normaal worden gevoed via 230V.

De ventilator wordt een S&P 100CRZ, maar het elektrische schema kan ik niet vinden en het aansluitschema brengt me niet verder.

De vraag komt omdat mijn nieuwe badkamer eigenlijk een WCD te weinig heeft en ik de dimmer wil gebruiken om de ventilator te schakelen.
 

ErikSt

  • #2
Volgens mij heb ik het antwoord zelf gevonden. De dimmer heeft 4 aansluitpennen: 2 voor dimmen, 1 voor evt wisselschakelaar en een laatste klem als tuuruitgang om bijv netvrijschakelaar op aan te sluiten. Deze mag je belasten met 100mA. Als ik het goed heb staat schakelt de stuuruitgang mee met de dimmer. Klopt dat?

De ventilator heeft een vermogen van 8W nodig op 230 V.
De dimmer kan 100mA leveren: 100mA *230V = 23W.

Ruim voldoende dus om de ventilator te voeden. Ik zal het op een bordje testen. Mocht je commentaar hebben, dan hoor ik het graag. De uitkomst post ik nog wel even.
 

ErikSt

  • #3
Ik heb een laagvermogen LED-dimmer met een netvrij-schakelklem gebruikt in de badkamer. De lampen zijn aangesloten op de dim-klem via een transformator voor 12V en de netvrijschakelklem die ik met 100mA mocht belasten aangesloten op de ventilator. Beide werken geheel naar wens.

De ventilator gebruikt 8W, dat aanzienlijk minder is dan 23W (100mA).

Dus wanneer de LED lampen gedimt aangaan, wordt de ventilator ook ingeschakeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu