Stucwerk meerdere vragen

Heiloklus

  • #1
Beste kluskenners,

We zijn druk doende met een grote verbouwing. We willen graag een hoop zelf proberen, omdat het een goed gevoel geeft,en natuurlijk ook omdat het goedkoper is.

We willen nu proberen zelf wat te stuccen. Hieronder de vragen:

Ondergrond baksteen-->mag een dikke laag worden

Ik lees dit.

Ik kan nu dus goldband gebruiken of snelband. Welke raden jullie aan, aan de onervaren stuccer? Wat is concreet het verschil?

Ondergrond--->granol stuc met latex verf
Ik dacht zelf aan ala**** MUURglad. Of raden jullie iets anders aan? Dat van alabas*** ziet er erg eenvoudig uit. Maar is dat het ook, en is het wel goed?

badkamer--->oude tegels worden eruit gehaald, zijn inmiddels al 2 lagen. Ondergrond weet ik niet wat het is. Hier komen weer tegels overheen. Wat raden jullie als ondergrond aan voor de nieuw te zetten tegels?

Plafonds: Bestaande zachtboard gaat eruit. Kan ik het beste kiezen voor gips of stucplaten? En ja er wordt overheen gegaan met 'iets' zodat het strak wordt. En welk product kan ik het beste op dit gips of stucplaat gebruiken?

Bedankt voor jullie kennis

edit:
Heb maar stukjes *** gebruikt begreep dat niet hele merken genoemd mogen worden...
 

EdP

  • #2
Als je dan ook nog even op de productinfo pagina kijkt, dan zie je dat Snelband een korte afbindtijd heeft. Dat is dus voor stucadoors die willen dat hun werk snel droogt. Lijkt me juist niet handig voor een beginnend stucadoor.

Dat egaliseermiddel dat je met een kwast opzet is heel eenvoudig te gebruiken en mede daardoor een stuk duurder.

Als ondergrond voor tegelwerk kun je ook Rotband/Goldband gebruiken, mits de tegellaag maar waterdicht wordt afgewerkt. Kalkstucmortel is beter bestand tegen vocht, maar dat is weer lastiger te verwerken.

Er is over de afwerking van gipsplaten al veel geschreven, ook voor in de badkamer. Even de zoekfunctie gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu