Stucplaten tegen stuc-op-riet

Poerk

  • #1
Beste klussers,

Ik heb net een oud huis gekocht met behoorlijk slechte stuc-op-riet plafonds. Omdat stuc-op-riet redelijk goed isoleert (en het geen fijn werk is om te verwijderen) wil ik het laten zitten en er stucplaten tegen aan plaatsen.

Nu lees ik in klusbrochures van bouwmarkten dat je tussen het stuc-op-riet en de stucplaten rachelwerk moet plaatsen. Weet iemand waarom, want ik zou namelijk het liefst van het oude rachelwerk - waar de stuc-op-riet op zit - gebruik maken. Dat scheelt tijd, geld en gewicht.

Weet iemand of dat kan, of waarom het juist niet kan?

Alvast heel erg bedankt!
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Waarom de rietplafond niet repareren.
Beide keren moet je stucen.
het scheelt gipsplaat.
 

BeeTeeWee

  • #3
Dat advies zal gebaseerd zijn op het feit dat lang niet alle rietplafonds even "strak vlak" zijn. Als het plafond hier en daar iets van de raggels heeft losgelaten hangt ie lichtjes door en wordt het heel lastig om daar rechtstreeks een strak en vlak gipsplaten plafond tegenaan te zetten.

Op zich lijkt het me wel mogelijk. De onderlinge afstanden van de raggels is bij dat soort plafonds vaak erg klein, misschien een centimeter of 10. Je zult misschien wat langere gipsplaatschroeven moeten gebruiken, omdat je eerst nog door de rieten mat heen moet.

Zelf heb ik al dat soort plafonds destijds verwijderd. Een veiligheidsbril op, een halfgelaatsmasker, handschoenen aan en rausen maar!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu