Stucplaten op kolom draagmuur en IPE profiel

Klusseman_jos

  • #1
Ik heb een draagmuur weg laten halen en het geheel laten ondersteunen met een IPE profiel dat rust op twee kokerprofielen. Ik wil het geheel uiteindelijk laten stuken maar heb nog nooit een stucadoor in huis gehad.

De mannen die de profielen geplaatst hebben gaven aan dat ik de stucplaten gewoon op de kokers kan lijmen en door klossen in het IPE profiel te slaan kan ik de stucplaten op het IPE profiel schroeven.

Echter, maakt het uit hoever de platen naar buiten komen (met andere woorden maakt het voor de stucadoor uit of er 1 mm of 10 mm opgevuld moeten worden?) en zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden?

Groeten Jos
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat bedoelt u precies met:
"maakt het uit hoe ver de platen naar buiten komen" ?
 

Toon

  • #3
Als je bedoelt of het uitmaakt of de plaat tegen het profiel aankomt of net niet, maakt in principe niet zoveel uit, maar zorg er wel voor dat het niet scheef zit.

Er kan meen ik tot 30 mm gestuckt worden, dus dat verschil zal op te vangen zijn. Maar als ik het zo lees, dat gaat u het laten stucadoren? Overleg dan met de stucadoor over de mogelijkheden. Deze kan de situatie ter plaatste beoordelen.

Succes
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #4
Ik zal eerst maar eens gaan navragen of een dragende constructie niet brandvertragend moet worden uitgevoerd !!

Volgens mij wel namelijk.......

w.
 

Klusseman_jos

  • #5
Ik zou inderdaad ook zeggen dat een dragende constructie brandvertragend moet zijn uitgevoerd. Zijn stucplaten dan niet voldoende, is toch ook gips en dus onbrandbaar? Zouden fermacell gipsvezelplaten volstaan? Zijn deze gemakkelijk stucbaar?

Groeten Jos
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Vraag bij de gemeente wat de eisen zijn en voer het dan ook zo uit, bij brand (niet te hopen) bent u dan t.o.v. de verzekering gedekt.

Na gebruik van een voorstrijkmiddel zijn gipsvezelplaten te stucen met b.v. f&f, geen normale stucmortel dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu