Stucen over onderlaag behang

KippieH

  • #1
Hallo medeklussers,

ik ben mijn zolder aan het verbouwen en op het punt gekomen om af te werken. Ik wil de muren een dun laagje stuc/FF geven zodat alles mooi strak is, om het vervolgens evt te kunnen schilderen. Alleen op de betonnen muur zat behang op een laagje van stuc/FF, wat er dus lastig afkomt. Als ik het behang er aftrek, trek ik vooral de bovenlaag van het behang af. De onderlaag van het behang blijft te goed plakken. Is het mogelijk om dat met een voorbehandeling wel te stucen/FF?
Ik las namelijk ergens dat over behang niet te stucen is, wat mij logisch lijkt. Maar de onderlaag is meer papier en dus net een gips wand. Help mij om verder te kunnen klussen, zonder dat ik tijd ga besteden aan onnodige dingen. Alvast bedankt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Onderlaag gewoon met een spons voldoende nat maken (inweken), dan zou ie er redelijk makkelijk vanaf moeten komen. Heb ik al tig keren gedaan, gaat altijd goed. Tenzij er een of andere superlijm is gebruikt.

Als je over de onderlaag gaat stuken, krijg je hetzelfde effect: de onderlaag wordt nat en laat daardoor inclusief stuc weer los.

Misschien bestaat er wel een fixeermiddel om dat te voorkomen, maar daar ben ik niet mee bekend en dat zal veel duurder uitkomen dan losweken.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Zoals Kees zegt losweken..👍 Toplaag eraf trekken. Vervolgens goed nat maken met spons, beetje laten drogen en met plamuurmes afsteken. Ik kom heel vaak bij klanten die zeggen dat ze het er niet af krijgen. Terwijl het zo gepiept is. Niet overheen proberen te stukadoren! Want het komt los. In hele uitzonderlijke gevallen wanneer er glasvlies is geplakt en het heel heel stevig vast zit en eerder de onderlaag loskomt dan het glasvlies kun je hier overheen stukadoren. Er bestaat geen fixeer middel voor dit "probleem"
 

KippieH

  • #4
Bedankt voor jullie antwoord. Ga ik dan toch maar proberen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu