Structuurverf verwijderen, Schuren of Stomen?

Nicos

  • #1
Hoe kun je het beste structuurverf verwijderen? Schuren zie ik erg tegen op gezien de hoeveelheid stof. Ik heb wel eens gehoord dat het er af te stomen is.

Wie heeft hier ervaring mee?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dit zal met beide opties niet meevallen, om het geheel te verwijderen.

Maar van de twee opties, geeft schuren denk ik meer resultaat.
Of de muren geheel opnieuw afpleisteren.
 

Jelcos

  • #3
Stomen lukt zeker niet, mijn ervaring heeft schuren het beste effect.
 

Torching Vark

  • #4
Waar is de structuur mee opgebouwd? En wat zit daaronder aan muur?
Een harde dichte korrel op een zachte muur zou ik bijvoorbeeld niet willen schuren, achteraf moet je toch pleisteren. Weet ik dan weer niet of het duurzaam is pleister zo tegen structuurverf aan te zetten!?

In een huurflat die we overnamen was de gehele slaapkamer (4 muren én plafond!) in donker roze geschilderd. Niet onze favoriete kleur. De structuur was opgebouwd met hout snippers. Het zat op een beton muur die aangestreken was. Doel was een gladde muur voor behang (deels) en verwijderen roze verf voor goede structuur.
Het was even werk, maar terug kijkend was het nou ook weer niet zo'n ellende. Een goede vlakschuurmachine (of excentermachine, sneller en gevaarlijker (minder regelmatig) is wel nodig.
Afzuiging is ook aan te raden zodat de motor van je machine niet vol stof komt te zitten. Heb ervaring met en zonder afzuiging, en het verschil is significant. Al kwam ik zelfs met afzuiging roze uit de kamer [mocht je een oranje kamer hebben: tip voor maandag :)]
Afzuiging met een stofzuiger zou ik niet aanraden, fijnstof is net als voor mensen ook niet goed voor stofzuigers. Koop dus ook een echt goede mondkap voor jezelf!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu