Stroomrichting doseerventiel Agpo Ferroli

WhizzMan

  • #1
Ik heb een Agpo Ferroli NEV 324 T. Hierin bleek het doseerventiel niet meer goed te werken, waardoor ik geen warm water meer kreeg. Bij het demonteren viel het ventiel op de grond voordat ik kon zien welke kant om het in de ketel gemonteerd zat. Ook zat er een wit doseerventiel in, terwijl het juiste (6L/minuut) roze zou moeten zijn?

Als ik de tekening in het onderdelenboek bekijk, zou het ventiel met de rubber ring naar de tapspiraal toe, dus van de tapschakelaar af gemonteerd moeten worden? Dit komt onlogisch op mij over, hoe meer stroming hoe verder het doseerventiel dan open zou gaan. Ook zou het nylon dingetje wat volgens mij gebruikt wordt om het rubber ringetje op z'n plek te houden dan losgetrokken kunnen worden bij een hoge waterstroom.

Kan iemand mij uitsluitsel geven welke kant om ik het doseerventiel moet monteren? De oude is tijdelijk schoongemaakt en teruggezet zoals ik denk dat hij gemonteerd moet, dus ik heb nu wel warm water. De hoeveelheid is alleen nog steeds niet wat hij 8 jaar geleden was en niet erg regelmatig. Ik heb een nieuwe 6l/m besteld; het zou fijn zijn als ik die er zeker weten goed in ga zetten als hij bezorgd is.
 

Big smurf

  • #2
Zie hier hoe te monteren blz 61
agpoferroli.nl/bestand/126/onderdelenboek werkt niet meer

/onderdelenboek_econpact_ultima_domina_hmc_nev_.pdf


Ook zat er een wit doseerventiel in, terwijl het juiste (6L/minuut) roze zou moeten zijn?

(die van u is lang geleden ook roze geweest)
 

WhizzMan

  • #3
Onderdeel 18, dit plaatje bedoel ik ook. Als ik m'n huidige doseerventiel zo zou monteren, zou volgens mij het rubber ringetje zo de warmtewisselaar in getrokken worden door de stroming?

Wat ik nu heb lijkt hier op: (agpo 7.5L/m)



De juiste is volgens mij "andersom" qua stroomrichting: (agpo 6L/m)



Als de juiste inderdaad andersom is in stroomrichting klopt het plaatje wel en heeft er een keer iemand een verkeerd doseerventiel geplaatst?
 

Big smurf

  • #4
Gewoon monteren volgens voorbeeld . (maakt trouwens niet zo veel uit hoe je 'm erin zet.) Neem wel 2 nieuwe fiberringen, anders gaat het lekken
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
De tweede foto is van het originele doceerventiel van de 324T.
De kant waarin de o-ring zit (met een klein wit pinnetje) moet aan de "inlaat" kant zitten.
De o-ring dus aan de linker kant van de ketel houden.

PS, het maakt zeker wel iets uit hoe het ventiel gemonteerd wordt, geloof mij maar.
 

WhizzMan

  • #6
Ik heb ondertussen het onderdeel binnen en het ziet er inderdaad uit zoals op het plaatje. Ook het doorstroomventiel wat er nu in zit ziet er uit als het andere plaatje, dus ik denk dat ik met redelijke zekerheid kan zeggen dat iemand een 7.5L doorstroomventiel geplaatst heeft in plaats van de 6L die er in hoort.

Ik ga hopelijk morgen het ventiel wisselen, ik ben benieuwd of ik dan een normale hoeveelheid warm water krijg zonder gesputter.

Ronny, bedankt voor de bevestiging van de stroomrichting, mijn beredenering klopt dus kennelijk, fijn dat te lezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu