Stroomkabel vanuit mijn boiler aansluiten op schakelaar

Kraaij1

  • #1
Hallo,

Ik wil de stroomkabel vanuit mijn boiler aansluiten op een schakelaar, zie de onderstaande foto: er zitten zes schroefpunten, 3 onder en 3 boven.

Vanuit de muur komen drie draden: geel/groene, blauwe en zwarte.

In de draad vanaf de boiler zitten twee draden: blauwe en bruine.

Hoe kan ik deze het beste aansluiten? alvast bedankt!


 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Mij lijkt een dergelijke schakelaar niet geschikt om een zwaar apparaat als een boiler direct op aan te sluiten. Hoeveel Watt is je boiler, bevind deze zich in de badkamer, zit er een aardlekschakelaar voor? Verder kan ik me niet voorstellen dat de boiler niet geaard hoeft te worden en hoort er dus een drie aderig snoer aan te zitten. Adereinden dienen van hulzen te worden voorzien. Zorg voor een deugdelijke aansluiting bv dmv een wasmachine of werk schakelaar oid. Desnoods gewoon een stekker/stopcontact. Neem hier geen risico mee!
 

Kraaij1

  • #3
De boiler is nominaal 2000 watt, hangt niet in de badkamer en is geïnstalleerd zonder aarding. De vorige boiler heeft ook op deze schakelaar gezeten, zonder problemen. Jij raad dit dus af?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Dat het al eerder zo zat wil nog niet zeggen dat het ook goed en veilig is. Een snoer direct op zo`n schakelaar zetten zie ik idd niet zitten, al was het alleen al om het ontbreken van een trekontlasting. Nogmaals kan ik me niet voorstellen dat een boiler ongeaard mag worden aangesloten. Kijk dit iig even goed na.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Wat is het bezwaar tegen gewoon en stekker/stopcontact?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu