Strip tussen houten vloer en tegels

Doskabouter

  • #1
Beste klussers,

Ik zit een beetje met een dilemma:

Ik heb in de keuken tegels liggen, en in de (aangrenzende) woonkamer houten planken van ongeveer 2 cm dik (er zit geen deur tussen de kamer en de keuken, het is gewoon open).

Nu had ik bij de plaatselijke bouwmarkt al van die messing strips met schroefgaten en schroefjes en pluggen gekocht, maar: de schroeven die bij die strips zitten zijn maar een goede 2 cm lang, dat gaat dus niet werken als je vloer al zo dik is.

Langere schroeven zijn meteen ook een stuk dikker, waardoor de kop van de schroef niet helemaal verzinkt in de strip. Ook kwam ik er achter dat er nog wat electra leidingen onder de overgang tegel/hout liggen, dus gaten boren voor langere schroeven is sowieso een beetje een risky business.

Heeft iemand een lumineus idee om de strips op de een of andere manier op de houten planken of op de tegels te monteren?

De kier tussen de tegels is ongeveer 1.5 cm (voor de werking van het hout) en het hoogte verschil tussen de tegels en het hout is ongeveer 1 a 2 mm.

De strip ligt behoorlijk in de loop, dus het moet denk ik wel een beetje stevig vastzitten. Misschien montagekit?

Groeten,
Paul
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Goed stofvrij maken, goed ontvetten en montagekit gebruiken.
 

Doskabouter

  • #3
Hm.
Ik zat meer te denken in de richting van een klem tussen de tegels en het hout, waar je dan op een of andere manier die strip op bevestigd...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4

Doskabouter

  • #5
Tja, montagekit was meer als last resort, maar zal ik de strip dan vastlijmen op het hout en op de tegels?

Gaat dat niet mis als het hout gaat werken?

Persoonlijk vind ik lijmen altijd zo definitief...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Bij mijn dochter heb ik er een dorpel ingelegd, een verschil in hoogte tussen tegel en hout kan uitgefreesd of geschaafd worden, de dikte van de houten dorpel was bij haar op het hout zo'n 10 mm en op de tegel 15 mm.

Bij lijmen op de tegels lijmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu