Stortbak toilet vult langzaam en kraan sluit niet af

Cindys

  • #1
Ik heb hier in de badkamer boven een Wisa-toilet. Nu ben ik nu sinds een paar weken ziek thuis en gebruik dit toilet dus meer. Hij begon heel langzaam te vullen: OK, dat heb ik beneden ook al gehad, membraan eruit halen en vervangen. Hoeft niet nu, kan ook nog over een paar weken. Vanavond toch heel even in die stortbak willen loeren....dus draai het kraantje dicht: dat maakte dus helemaal geen verschil. De vlotter bleef net zo langzaam water doorgeven en een sissend geluid maken.

Dus: hoe kom ik er nu achter of het membraan vervangen moet worden (kan ik) of het kraantje of allebei? Wat is de juiste volgorde om te bepalen wat er nu precies niet werkt?

Overigens: als de bak vol is, stopt ie met vullen. Op de watermeter gecheckt: die draait ook helemaal niet meer dan. Dus hij stopt wel...maar niet met het dichtdraaien van het kraantje. Dat maakt het ook niet super dringend, maar wel irritant. :)

Iemand een idee?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Vrijwel zeker het membraam, maar vervang ze allebei zou ik zeggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Welk soort kraantje?
Een foto a.u.b.
 

Cindys

  • #4
 

Cindys

  • #5
 

Roykes

  • #6
Klinkt als een versleten membraam, even vervangen dus.

als ik het goed begrijp sluit je hoekstopkraan niet meer af.

even een nieuw hoekstopkraantje erop, zorg ook voor een nieuwe pakking ( fiberring 3/8" ) deze is vaak niet te hergebruiken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu