Storing BOSCH wasmachine type WFK 2400

Valérie

  • #1
De wasmachine geeft een storing aan, de lampjes knipperen bij start,centrifugeren met code 1 bij starttijd. Dit zou inhouden, de zeef schoonmaken of water toevoer openzetten. Reeds gedaan, geen effect.

Bij het starten van het programma, geen probleem met watertoevoer, na een paar keer ronddraaien, geeft hij de foutmelding. wanneer ik het programma doorschakel, wordt het water gewoon weggepompt en werkt alles.
Ik denk dat de wasmachine storing geeft omdat hij het water niet meer verwarmt? Zou dit kunnen kloppen? Dit in combinatie met de storing code 1?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk is uw pomp niet in orde.
 

W.A. Vijn

  • #3
Mogelijk dat een inlaatventiel defekt is. Neemt eerst even water door het het voorwas inlaatventiel, daarna door het hoofdwas ventiel. Dus mogelijk dat het hoofwas ventiel defekt is. Test op deze manier: doe in de zeepbak in beide zeepkamers even zeeppoeder (klein beetje). Zet het apparaat gewoon aan zoals u gewend bent te doen, en kijk als hij stopt of er nog in een van beide kamers zeeppoeder legt. Zo weet u welke het niet doet.
Hij neemt namelijk altijd 2x water in het begin.

Succes
 

Valérie

  • #4
:?
Het inlaatventiel is inderdaad kapot (geweest). De "spoel" werkte niet meer. Maar op een of andere wonderlijke manier is na het doormeten van de spoel (waaruit bleek dat deze kapot was) de wasmachine weer gaan werken en neemt gewoon weer water... (??) Voor mij onbegrijpelijk, maar ik ben blij dat hij het gewoon weer doet.

:?: Het inlaatventiel is een onderdeel wat makkelijk uit elkaar te halen is, echter wanneer 1 onderdeeltje kapot is (in dit geval een "spoeltje"), moet je het hele inlaatventiel nieuw aanschaffen (ca 80-100 euro) Is het niet mogelijk om de onderdeeltjes los te krijgen en/of het geheel te laten reviseren?
 

W.A. Vijn

  • #5
Nee, de spoeltjes zijn niet los leverbaar maar ik zou als je een nieuwe moet monteren de oude nog goede spoel bewaren. Misschien dat je deze dan nog kan gebruiken bij weer eens trammelant met het inlaatventiel.
Maar het komt voor dat er wel eens in het type iets veranderd waardoor je een net iets ander ventiel krijgt. Of kijken bij een sloper of deze nog een goed spoeltje heeft?
 

Valérie

  • #6
:D 1000 maal dank voor alle goede en nuttige adviezen/tips!!!
Net als zo velen ben ik erg blij met deze klus-site!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu