Stopcontact met schakelaar veranderen........HELP!

Neubertje

  • #1
Hallo,

ik heb een vraag : We wonen in een jaren dertig huis, nu heb ik een ongeaarde stopcontact met een schakelaar ineen op +/- 165 cm zitten. Hier zitten een blauwe en een bruine draad onderaan en 1 zwarte rechts bovenaan. Ik wil via dit stopcontact meerdere wcd's in de muur (4 stuks) frezen en aansluiten hoe kan ik dit het beste doen, mag dit en kan dit, de schakelaar gebruiken we niet.
 

Imco

  • #2
Dat is een kwestie van sleuf frezen van dat punt naar het punt waar je wcd moet komen. Daar plaats je een inbouwdoos en van daaruit ga je weer verder. Naar je wcd's ga je met blauw en bruin.

Officieel mag je maar maximaal 2 keer doorlussen. Dat houdt dus in dat je maar naar 2 wcd's mag gaan. Je zou die andere wcd's dus op een andere manier moeten aansluiten.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Bedenk je wel dat je die oude lasdoos niet zomaar achter een stuclaag mag wegwerken. Als het oude punt geheel komt je vervangen kun je beter ook de oude lasdoos uitbikken en verwijderen. De buis verlengen met een schuifmof en er geheel nieuwe bedrading intrekken. Wil je de boel trouwens ook van randaarde voorzien? Dan zal er nog geel/groen moeten worden bijgetrokken en moeten alle wcd's in die ruimte geaard zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu