Stoeptegels doormidden slaan, breken

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik ben bezig in de tuin om een half meter hoog muurtje te maken dit wil ik doen van doormidden geslagen stoeptegels (of 2/3 stoeptegel) maar ik krijg ze niet doormidden.

Ze barsten aan alle kanten uiteen. Ik hoorde van de verhuur van een tegel knipper maar daar blijk je met 1 tegel erg lang bezig te zijn.
Wat kan ik het beste doen?

Dank en groet,
Robbie van Moerkerk
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Als het een normaal formaat stoeptegel betreft: Graaf een stoeptegel recht in de grond. Neem nu een andere met 2 handen en sla deze op de rechtopstaande ingegraven tegel.

succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Pak een steenbeitel en een vuistje en zet de beitel op de tegel. Verschuif de beitel iedere keer een beetje en geef er een tik op. Zo ga je door totdat je de hele breuklijn gehad hebt. Dat doe je een keer of vijf en dan sla je wat harder. Niet proberen de boel in 1 keer door te slaan, want dat splijt de tegel aan alle kanten. Als je hen en weer blijft gaan valt de tegel vanzelf in 2-en....

Even uitproberen hoe hard je moet slaan, maar dat merk je vanzelf....

je hebt genoeg oefenmateriaal... :)
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Haal toch maar een tegelknipper, geen andere optie.

Afhankelijk van de kwaliteit(hardheid) van de stenen levert het rendement op. Als 4:5 lukt heb je goeie.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Heb zelf net enige 60 x 40 betontegels moeten inkorten, en sommige over volle lengte doormidden, en dit is goed gelukt door ze kaarsrecht door te slijoen met een diamantschijf in de haakse slijper.

Waren de gewone goedkope schijven, die soms in de aanbieding zijn bij de ALDI winkels, zijn volgens mij ook te huur.

succes en vr gr. Koos
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ben op dit moment ook zelf muurtjes aan het optrekken van oude stoeptegels en ik heb daarvoor toch een tegelknipper gehuurd (± 10 euro per dag) en ik moet zeggen dat dat op zich prima gaat.

Tegel onder de knipper leggel en de grote hefboom, naar beneden duwen en het is gepiept. Duurt echt niet lang hoor, is seconden werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu