Stank uit cv ketel?

Pestobol

  • #1
Hallo. Zo nu en dan ruik ik in mijn woning een onaangename putgeur. Ik heb nog niet echt een patroon kunnen ontdekken mbt wanneer de geur zich voor doet maar heb het vermoeden dat het te maken heeft met mijn CV ketel. Aan de CV ketel zit een buisje met een opening. Als ik hier aan ruik dan ruik ik een vergelijkbare geur. De geur is hier echter niet super sterk. Kan ik hier water oid in gieten omdat het evt droog staat? Of is het niet waarschijnlijk dat dit de oorzaak is van de geur? In dezelfde kast als de CV ketel zit een installatie voor mechanische ventilatie. Misschien dat deze de geur door de woning blaast?

Hoop dat iemand een tip heeft. Het betreft een Ingtergas H22 VRTW ketel.
Dit is pijpje met opening:

 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Dit pijpje zal in een pvc afvoer lozen en die zou droog kunnen staan,
vullen met water en een scheutje olie [plantaardig] erop om verdampen te voorkomen zou een "putlucht" moeten uitsluiten hiervandaan.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #3
Indien de ketel een HR-ketel is , dan is het verstandig om zowel de condensafvoer van de ketel als de afvoer van de inlaat combinatie op het zelfde sifon/zwangenhals aan te sluiten , doordat ketel regelmatig condenseert , raakt sifon niet uitgedroogd en heb je geen open-verbinding met riool. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu