Stank in gang en kamer meterkast na regen

Broekhoest

  • #1
Hallo, sinds ik 2 weken geleden begonnen ben om mn gereedschap te pakken om de buitenboel (keralit ipv hout) te gaan aanpakken wil de rest van het huis ook vertroeteld worden met hun eigen probleempjes.
Ik zal mn situatie zo goed mogelijk proberen uit te leggen:

Na de aardige regenbuien van de afgelopen week ruiken we een stank, muf en heeft iets wegvan riool en misschien wel rotting weg al weet ik niet precies hoe dat zou moeten ruiken.

We hebben tijdens eerdere buien wel eens in de meterkast/gang eenzelfde geur gehad maar niet zo als nu.

2 jaar geleden was het riool verstopt we roken toen eenzelfde lucht en we konden de wc niet meer doorspoelen en hebben we laten ontstoppen.
Tot nu toen loopt alles keurig weg en hebben geen zicht/merkbare verstopping.

naast de meterkast bij de voordeur zit ook de waterput de gang is beton op zand +- 1 mtr en in het hele huis geen kruipruimte.
deze put is rond de koperen waterleidingen wel vochtig

riool loopt door de kelder en is volgens mij ook een stukje te zien in de waterput en is van gietijzer.
Het huis is van 1952.

De woonkamer is bij aankoop 7 jaar geleden voorzien van isolatie tussen de balken en daaroverheen lewisplaten en vloerverwarming en tegels.
de ruimte tussen de balken en het zand is 15cm en geen kruipruimte wel zitten er ventilatie roosters maar of die werken kan ik niet zien.
Is die rookproef ook geschikt om die rook op een rooster te zetten en te kijken waar het uitkomt en zo vast te stellen of er ventilatie is?
Om eventuele rotting van de balken uit te sluiten? de meterkast grenst namelijk aan de andere kant van de muur van de woonkamer met een aantal gaten onder de vloer voor telefonie en kabels.
Het zand onder de balken was totaal niet nat zelfs zo droog dat het stuifde.

Ook buiten bij de voordeur/waterput meterkast is de hemelwaterafvoer deze loopt langs de gevel in een gezamenlijke bloembak met de buren (tussenwoning) hier heeft een gat in gezeten en is gerepareerd. de afstand tussen de voordeur,put en meterkast is 1,5 meter.

Sorry voor het lange verhaal maar ik probeer zo grondig mogelijk te zijn.
misschien dat er wel een combinatie van problemen zijn. (hoop het niet)

mvg Jan
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je zou een rook proef in je riool doen het kan een leiding breuk aan de boven kant zijn.

Rook proef wil niet om de ventilatie te testen, de roosters moeten wel voldoende zijn dat er door stroming van lucht is.

regen afvoer liep voor langs zei je, hier kan een HWA syfon geplaatst zijn en die kan ook stuk zijn waardoor je stank krijgt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu