Standaard aansluitingen voor speakers

Clausowitz

  • #1
Hoi,

Ik heb en nieuwe woning en wil in de woonkamer standaard aansluitingen maken voor mijn speakers. Ik heb surround, dus dat betekent een speaker in elke hoek van de kamer. Aangezien de vrouw nog wel eens de opstelling van de woonkamer wil veranderen had ik gedacht om iedere hoek van de kamer iets op de plint te maken waar ik alleen maar een speaker draad hoef in te pluggen. Aan de kant waar de installatie komt zal dan natuurlijk een groot blok moeten zitten waar alle draden van de speakers weer samenkomen om deze aan te sluiten op de stereo.

Heeft iemand ervaring met dit fenomeen? Wat voor materiaal kan ik hiervoor het beste gebruiken? Misschien dat iemand een draadloos systeem kent dat ook goed werkt?

Marco
 

Appeltje

  • #2
Je zou een inbouwdoos kunnen maken (vlak boven de plint) en de buis ervan in de plint kunnen laten uitkomen. Dan is er schakelmateriaal wat voorziet in het aansluiten van speakers.

Je zou ook zelf aan het knutselen kunnen gaan met een "chassisdeel" van een luidsprekeraansluiting (als PB heb je een voorbeeldje ontvangen).

Bij je stereo hoef je niet per se een blok te maken, je kunt bij een opstellingswissel gewoon je draden anders aansluiten (moet je wel op 1 of andere manier nummeren oid).

Beste oplossing: vrouw beter africhten ;)...

Gr. Ries.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu