Spuitplafond sauzen

Ys de Klusser

  • #1
Ons huis in 2002 opgeleverd en het plafond is gespoten. Nu willen we het plafond opnieuw sauzen, niet omdat het niet meer wil is, maar omdat een bruine streep van het in sjouwen van een kast op het plafond zit. Er wordt niet gerookt in de kamer, maar er wel een open keuken. Nu heb ik gehoord dat je een klein beetje ammoniak door de latexverf kan doen en kan je zonder het plafond af te nemen gaan rollen.

ik vraag me af of dit kan?

Wie heeft hier ervaring mee?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Nou nee, doet u dat maar niet. Juist op een spack-plafond dient u een latex te gebruiken die een lange open-tijd heeft en de structuur intact laat.

Bovendien kunt u een plafond uitstekend reinigen met een biologische verfreiniger. Zonder stank dus en 5 x beter dan met ammoniak.

Dit middel behoort zo langzamerhand verboden te worden, omdat er ruim voldoende millieuvriendelijke vervagers zijn die beter ontvetten, volledig afbreekbaar, goed voor uw handen en niet stinken.


Hiervoor zijn speciale spack-latexen in de handel. Deze voldaan aan bovenstaande eisen.

U kunt aanzetvrij langer met de latex rollen en de spackstructuur behouden betekent dat u geen baanbontheid gaat creeeren zoals bij een gewone ( voor dit doel ) te snel drogende latex.
 

Ys de Klusser

  • #3
Hallo kees,

Welke biologische renigers zijn er te krijgen? Zou je voorbeeld willen geven.

Op welke wijze kan ik het plafond het beste reinigen, bv. met een doek of is er een andere manier?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Elke verfspeciaalzaak heeft universele biologisch afbreekbare verfreinigers in huis. Er bestaan meerdere merken van verschillende fabrikanten. Meestal is het goedje donkerblauw van kleur en is te verdunnen met water naargelang de graad van vervuiling.
Een grote spons, warm water en het product, da's alles wat je nodig hebt om je plafond te reinigen.
Best na het reinigen even naspoelen met proper water vooral te overschilderen. En uiteraard goed laten drogen, dat spreekt voor zich.
 

EGeen

  • #5
Misschien rare vraag maar al geprobeerd de bruine streep eruit te halen? Wellicht zijn er goedjes voor, afhankelijk wat voor iets het is geweest. Het opnieuw schilderen zal altijd wel mooi zijn. Zoals Kees al zei, een latex nemen met een lange open-tijd. Een gewone latex ipv een spacklatex zal strepen achterlaten.

Stel u heeft nog latex staan bestaan er goedjes om erdoor heen te mengen zodat de open tijd verlengd word. Dit is een alternatief. Houd er sowieso rekening mee dat wanneer u bezig bent het geheel sowieso streperig eruit kan zien. Dit trekt waarschijnlijk weer wat weg. Ga in ieder geval niet te lang over 1 gedeelte heen verven. Opzetten en afblijven is het motto. :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu