Spouw bij gewapend dubbel glas

Laminatafel

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb 2 voordeuren, waarvan 1 voordeur een vaste voordeur is en 1 voordeur draaiend. Het gaat om de vaste voordeur: deze voordeur staat recht tov de trap naar 1e etage. In het raam in deze voordeur moest van de bouwcommissie gewapend glas (ivm de trap).

Mijn aannemer heeft op mijn wens in deze deur gewapend dubbel glas (ik wilde dit tbv de isolatie) erin gezet.

Nu heeft hij aan de buitenkant van deze ruit 1 strip glasband gebruikt (staat netjes) en aan de binnenkant 2 stroken op elkaar, omdat volgens hem de ruit (of de spouw) niet dikker kon. De ruit is dus eigenlijk te dun voor de sponning.

Dit staat heel raar: er is zeker 5 mm. ruimte tussen de glaslat en de ruit (opgevuld met glasband). Hij wil dit afkitten met glaskit, zodat ik het kan verven.

Volgens hem zou de spouwdikte bij gewapend dubbel glas van 3 mm, naar 6 mm (dit zit erin) naar 15 mm (dit is te dik) gaan. Ik heb geen gegevens van het glas, want de sticker was er afgehaald. De spouwdikte van 15 mm. was volgens hem geen optie, want dan had hij dikkere glaslatten moeten nemen, of de huidige glaslatten in moeten frezen (lastig klusje): "het kan niet anders als het gewapend moet zijn".

Is het nu goed gedaan en klopt het dat er geen andere optie was (bijv. spouw dikker, of dikker glas aan de buitenkant?), of kan ik nog iets eraan veranderen?

Groeten en alvast dank voor het antwoord.

P.s: de ruiten zijn handmatig gemaakt en lopen in de hoeken iets weg (op de zilveren binnenrand). Is dit erg? De hoeken van het glas zelf zijn gewoon recht.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ik begrijp uw verhaal niet helemaal: hoe is de buitenzijde ( die met enkel PE band ) afgewerkt? Met een glaslat, of staat de ruit tegen de sponning en zit hier enkel glasband tussen?

Op zich is de achtekant van uw verhaal niet verkeerd. Buitenzijdig moet dubbelglas normaliter een kitvoeg van minimaal 4X6 mm hebben.

Voor de binnenzijde is dus 1 mm meer geen bezwaar.
 

MvanV

  • #3
Er zijn allerlei spouwbreedtes, 10, 12, 15, 18, 20, en je kan zelfs drievopudig glas krijgen. DUs er waren denk ik meer opties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu