Sparing afwerken rondom geveldoorvoer gaskachel

Matje

  • #1
Beste forumleden,

Met welk materiaal zou ik het beste de sparing rondom een geveldoorvoer kunnen afwerken? De geveldoorvoer is concentrisch 150/80 en het betreft een binnenmuur van gipsachtig plaatmateriaal. Ik gebruik liever geen rozet omdat ik de sparing volledig tochtdicht wil hebben. Momenteel zit er rondom de geveldoorvoer in de wand nog glaswol en een dampdichte en dampremmende folie. Kan dit nog voor problemen zorgen m.b.t. tot de hitte? Iemand een suggestie hoe heet de buitenkant van een concentrische buis kan worden? Zie onderstaande foto voor verdere details:

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
De temperatuur van de afvoergassen hangt een beetje van de kachel af , maar reken maar op 150 + maar er is ook wel eens 280 graden gemeten.
 

Matje

  • #4
Het liefst gebruik ik geen rozetten omdat ik het hiermee niet geheel tochtdicht krijg. Ikzelf zat meer te denken aan brandwerend (laten) afdichten met steenwol en coating, wat men ook wel voor doorvoeringen toepast. Daarom ben ik ook wel benieuwd wat de temperatuur van het buitenste deel van de pijp kan bedragen zodat ik alvast een passend product kan zoeken. Helaas kan ik de kachel nog niet stoken (gasleiding moet nog gelegd worden) anders had ik alvast kunnen meten :)
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Volgens mij gaat de buiten buit niet al te heet worden, deze wordt namelijk gebruikt voor de lucht toevoer daar het een concentrische buis is.
De binnen buis wordt een stuk warmer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Er zit al glas/steenwol om de pijp dus veel tochten zal het niet doen, de rozetten sluiten ook vrij nauw aan.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #7
Zorg dat folie ver genoeg weg zit en ook het vlies van de glaswol persoonlijk zou ik minerale wol gebruiken,en in geen geval pur.
 

Matje

  • #8
De gashaard heeft inmiddels gebrand. De buitenste pijp wordt circa 70 graden Celsius. Inmiddels heb ik de pijp rondom afgekit met brandwerende kit, welke tevens opschuimt vanaf 180 graden Celsius om zo branddoorslag te voorkomen. Onderstaand het klus resultaat tot nu toe, alleen de boezem nog afwerken :mrgreen:

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu