Spack reinigen, over verven of opnieuw spacken?

Binnetie

  • #1
Wij hebben een huis gekocht en 30 oktober vind de sleuteloverdracht plaats. Ik heb vorige week het huis even kunnen bekijken van binnen omdat ik iets moest opmeten.

Nu is een deel van de kamer gespacked (de grote lange muren) en de andere helft van de kamer heeft behang (de kleinere stukjes muur waar bijvoorbeeld een deur zit).

Het behang is grauwig en gaat eraf. In het huis is gerookt dus je raad al dat alles gelig van kleur is.

Wat is nu raadzaam om te doen? Spack proberen te reinigen? De bewoner liet eens vallen dat wanneer hij met een natte doek over het spack ging schrobben dat hij het zo vlak wreef. Of de muren overschilderen? Ik weet niet hoe de kwaliteit van de spack is en of het de verf niet opzuigt.
Of moeten we de muur schuren en dan opnieuw laten spacken?

Er komt een nieuwe keuken aan in december. We twijfelen of we tegels hierin willen hebben of dat we kiezen om ook de keuken te spacken. Is er een speciale verf die we hierover kunnen schilderen zodat de muur beter beschermd is tegen vet en spetters van etenswaren? Ik las eens ergens om gewoon buitenverf erop te smeren. Achter de inductiekookplaat komt een grote glasplaat die het ergste al tegenhoudt.

Kan er iemand advies geven?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Reinigen is niet voldoende
(je ziet dan alle fotolijstjes e.d van de vorige bewoner nog hangen).

ik zou het eerst reinigen (deppen met een spons lauw water en een alles reiniger)


Na het opdrogen met spackverf op de gewenste kleur brengen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Met als resultaat dat de nicotine weer net zo geel doorslaat. Water en vet, want dat is nicotine, gaan niet samen. Het ligt ook aan de mate van vervuiling. Is het geen nicotine dan kunt u met een biologische verfreiniger al een goed resultaat bereiken.

U moet een nicotine ondergrond eerst met een isolatiemuurverf behandelen. Deze zijn er ook op waterbasis. Dat klinkt tegenstrijdig: water en vet gaan niet samen, maar deze verf is op basis van speciale stoffen die een isolerende laag vormen waarop opvolgende muurverflagen goed hechten.

Spack zuigt over het algemeen sterk in en geeft daardoor banenbontheid en aanzetten. Voorstrijken met een voorstrijkmiddel is aan te bevelen, zeker op spackplafonds. U hoeft niet meer voor te strijken als u al isolerende verf hebt aangebracht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu