Soort stoppenkast op foto?

BertBeun

  • #1
Beste allen,

Onlangs heb ik een huis gekocht, waar het een en ander aan verbouwd moet worden. In het taxatierapport staat een foto van de stoppenkast en ik, als elektroleek zijnde, was benieuwd naar het volgende:
*) Hoeveel groepen heeft de meterkast (4 of 8?)?
*) Is dit een 1- of 3-fase groepenkast?

Ik ben van plan inductie te gaan koken. Indien het een 1-fase aansluiting betreft ben ik benieuwd hoe ik erachter kom of het mogelijk is om enkel te verzwaren of dat ook de aansluitkabel verzwaard dient te worden. Dit scheelt aanzienlijk in prijs



Hartelijk dank!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kun je betere foto's plaatsen? Dit is niet leesbaar.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Met betrekking tot de vraag of je 1- of 3-fasen hebt en hoe zwaar de aansluiting is, kun je met de netbeheerder (Liander) bellen. Zij weten hoe zwaar je aansluiting is.

Zelf zit ik ook in een verbouwing en zat met de vraag of ik de meter moest laten verzwaren. De netbeheerder liet weten dat ik 1-fase heb en dat er iemand zou komen kijken om te situatie te beoordelen. De kabel verzwaren is inderdaad erg duur, maar hij heeft alleen de gemeentestop vervangen met een (volgens mij) 32A automaat (erg handig want kan nu de hele installatie van de stroom halen. Erg veilig wanneer je de groepenkast wilt vervangen of aanpassen). En dat was voldoende om een kookgroep te plaatsen en dus inductie te gebruiken.
 

Marcn88

  • #4
U hebt nu 8 eindgroepen en 3 aardlekschakelaars met hoogstwaarschijnlijk een 1 fase aansluiting met 25 of 35 ampere, vaak is het mogelijk om van 1x 35 naar 3x 25 te gaan zonder de voedingskabel aan te passen, maar als u dit cker wil weten dient u contact op tenemen met de netbeheerder
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #5
Dat lijken me drie fasenaardlekschakelaars te zijn. Maar de foto is inderdaad niet bijzonder scherp.
 

BertBeun

  • #6
Excuses voor de kwaliteit van de foto, zoals gezegd is deze uit het taxatierapport gekopieerd. Ik ga komende zaterdag foto's van betere kwaliteit schieten. Alvast hartelijk dank voor de reacties.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Wat wordt er allemaal verbouwd? Wordt alle elektra vernieuwd? Dat zou een mooie gelegenheid zijn meteen een nieuwe groepenkast te laten plaatsen. Heb je meteen op alle groepen aarde/aardlek.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu