Software en documentatie Cenvax WK306 en CTR bus

AbSat

  • #1
Als vrijwillige stoker van een buurthuis ben ik op zoek naar de software om de loggings functie van een Cenvax Combicontrol WK306 regelaar te kunnen gebruiken. Tevens zoek ik documentatie betreffende het protocol dat over de CTR bus van dit systeem loopt. Op het internet kan ik hierover heel weinig vinden.

AbSat.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Hoi Absat,

Toch niet goed gezocht op internet :mrgreen:
Kijk even in uw PB bij berichten.

Vr Gr.
 

AbSat

  • #3
Bedankt Cvolieboy.

Die documentatie had ik wel gevonden, maar over de structuur en het protocol op de CTR bus zag ik daar niets nuttigs. Ik zou graag meekijken op die bus en zien wanneer welke klep open of dicht gestuurd wordt en de waarden van de temperatuurvoelers meelezen.

AbSat.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Hoi Absat,

CRT bus is alleen maar voor onderlinge comunicatie van de regelaars de RS232 aansluiting is wel te gebruiken met een bestaand GBS systeem.

Ook heeft Cenvax er een eigen programma voor om te communiceren.
Dit gaat dan via een modem van de regelaar naar u toe en u krijgt dan een look a like schermpje als op de regelaar maar dan op het beeldscherm van uw PC.

Ik weet niet of het protocol van de CRT bus wordt vrijgegeven, het is een bus om alle standaard regelaars aan elkaar te knopen zodat vanaf een regelaar alle aangesloten regelaars te bedienen zijn.

Vr Gr.
 

AbSat

  • #5
Hallo CVolieboy.

Ja, juist omdat alle info over die CTR bus gaat zou ik die graag meekijken.
Ik denk dat ik het wel met het CTR-Remote programma van Cenvax moeten doen. Ik had gehoopt dat er wat meer in omloop zou zijn voor deze applicatie.
CTR-Remote geeft een log functie die alle 5 min. veel gegevens vastlegt zodat je wat overzicht in het systeem kunt krijgen. Ik doe het nu met een drietal externe temp loggers.
Ik heb al eens even op de CTR bus meegekeken met een RS485 naar RS232 convertor maar daar is zonder verdere documentatie of heel veel zoeken wienig zinnigs uit te halen.

Bedankt in ieder geval. Groetjes Albert_H.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
9
2
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu